2020'de Ukrayna'dan ne kadar ziyaretçi bekleniyor?

2020'de Ukrayna'dan ne kadar ziyaretçi bekleniyor?

Türkiye'nin Ukrayna Büyükelçisi Yağmur Güldere, 2020 yılında Ukrayna'dan Türkiye'ye ziyaretçi sayısının yüzde 8-10 artmasını beklediklerini söyledi.


TurizmGüncel

Türkiye'nin Kiev Kültür Tanıtma Müşavirliği tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kiev Büyükelçisi Yağmur Güldere, Ukrayna ile Türkiye arasındaki turizm iş birliğinin giderek güçlendiğini belirtti. 2018 yılında 1 milyon 380 bin olan Ukraynalı ziyaretçi sayısının 2019 yılında 1 milyon 560 bine ulaştığını kaydeden Yağmur Güldere, 2020 yılında bu sayının yüzde 8-10 civarında (1 milyon 684 bin - 1 milyon 710 bin) atmasını beklediklerini söyledi.

Ukrayna ile Türkiye arasındaki turizm ilişkilerinin genelde yaz turizmi üzerine kuruldu olduğuna dikkat çeken Güldere, diğer turizm alanlarını geliştirmek için de görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Hamdi Güvenç: Dalaman'ın Ukrayna hedefi 150 bin

Toplantıda konuşan YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hmdi Güvenç ise Dalaman'a gelen Ukraynalı turist sayısında da artış olduğunu ifade etti. Güvenç, önümüzdeki yıl Dalaman'da 150 bin civarında Ukraynalı turisti ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

''Ukryna'da çok daha fazla turist alınabilir''

Ukrayna’nın bölgelerinden Türkiye’ye yapılan uçuş sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Hamdi Güvenç, ‘’Ukrayna’dan çok daha fazla turist alınabilir. Bunun için Türkiye’nin değişik ürünlerinin Ukrayna’da tanıtılması gerekiyor. Ukrayna halkı kültür, sanat, iş ve alışveriş başta olmak üzere, diğer turizm alanlarına son derece ilgili. THY’nin Herson ve Odessa’dan İstanbul’a ciddi sayıda uçuşu var. Bu kadar yakın olduğumuz, ortak paydamızın bu kadar fazla olduğu Ukrayna’dan daha fazla turist gelebilir.’’ diye konuştu.

Ukraynalı ressamlardan Dalaman mnzaralı yağlı boya sergisi

Büyükelçi Yağmur Dereli’nin himaye ve desteği ile, Ukraynalı ressamların Dalaman bölgesi manzaralı yağlı boya sergisi yapıldığını belirten Güvenç, söz konusu serginin yıl boyunda havalimanında sergileneceğini ifade etti.Güven. ayrıca, Ukraynalı bir gazeteci grubunu Dalaman'a davet ettiklerini de açıkladı.

dalaman1

Ukraynalı yetkililerle tecrübelerini paylaştı

Ukrayna’da ayrıca Ukrayna Havalimanları Birliği ile Ukrayna Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla bir toplantı düzenlediklerini belirten Hamdi Güvenç, Ukrayna hükümetinin havalimanlarını yenileme ve Ukrayna’nın hava trafiğini arttıma hedefinin olduğunu ifade etti. Kendilerinin de Türkiye’de edindikleri deneyimi Ukraynalılarla paylaştıklarını belirten Güvenç, anlattıkları şeylerin Ukraynalı yetkililerin son derece ilgisini çektiğini ve toplantı sonunda havalimanlarının yetkilileri tek tek görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Güvenç ayrıca, Ryanair’in başlattığı Herson uçuşlarının da toplantıda bi başarı öyküsü olarak anlatıldığını kaydetti.





Bu Haber 20.12.2019 - 12:05:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.