Erdoğan kürsüden Bakan Ersoy’a seslendi: Sayın Bakan öyle mi?

Erdoğan kürsüden Bakan Ersoy’a seslendi: Sayın Bakan öyle mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılını ‘Patara Yılı’ ilan etti.


Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, 2020’yi Patara Yılı ilan ettiklerini açıkladı. Erdoğan, konuşmasının ilgili bölümünde şunları söyledi:

Lykia’nın ana liman şehri

‘’2020 yılını Patara Yılı’ ilan ettik. Bilindiği gibi Patara Antik Kenti Fethiye-Kalkan arasında bulunuyor. Lykia’nın ana liman şehri olan Patara, bizim tarihimizin de önemli sembollerinden biri. Osmanlı Devleti, Kuzey Afrika ile olan telgraf bağlantısını, Patara Telsiz-Telgraf İstasyonu aracılığıyla sağlıyordu. Yaklaşık 850 km uzunluğuyla Avrupa’nın en büyük hattının ucunda yer alan Patara İstasyonu, İtalyanlar tarafından bombalanana kadar ülkemize çok önemli hizmetler vermiştir. Bu telsiz-telgraf istasyonunu, aslına uygun olarak yeniden ayağa kaldırıyoruz.

‘’Antik dönemden günümüze kadar ulaşan tel deniz feneri de Patara’da’’

Roma’nın bir paçası olan Lykia Birliği’nin yönetim modeli ABD’nin kuruluşuna örnek olacak kadar önemlidir. Nitekim Lykia Birliği’nin Meclis binası, tarihi önemine binaen Meclis Başkanlığımız tarafında restore ettirilmiştir. Antik dönemden günümüze kadar ulaşan tek deniz feneri de yine Patara’dadır. Bu deniz fenerini de en kısa sürede ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Şehir kapısından su yollarına kadar, daha pek çok nadide özelliği ile Patara’yı ülkemizin tarihi zenginliğini dünyada temsil edebilecek bir yer olarak gördük.’’

‘’Sayın Bakan öyle mi?’’

Kültür ve Turizm Mehmet Nuri Ersoy’a seslenerek, ‘’Sayın Bakan öyle mi? Yoğun çalışacağız, yetiştireceğiz.’’ diyen Erdoğan, bu kampanya ile geçtiğimiz yıl 200 bine yakın turist ağırlayan Patara’yı çok daha iyi bir yere taşımayı hedeflediklerini söyledi.



Bu Haber 12.02.2020 - 14:41:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.