176 yolcusu bulunan Ukrayna yolcu uçağı İran'da düştü

176 yolcusu bulunan Ukrayna yolcu uçağı İran'da düştü

İran'ın başkenti Tahran'daki İmam Humeyni Havalimanı'ndan kalkış yapan Ukrayna Hava Yolları'na ait uçak, kalkıştan kısa süre düştü


TurizmGüncel - Dış Haberler

Geçtiğimiz yıl 737 Max serisi uçkları peş peşe iki ölümcül kazaya karışan ve bu serideki uçkları hala yerde yatan Boeing'in bir uçağı daha düştü.

İçinde 180 bulunan Ukrayna Hava Yolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu yolcu uçağı, Ukryna gitmek üzere Tahran'dan havalandıktan yaklaşık 7 dakika sonra düştü. İran haber kaynaklarının bildirdiğine göre, 06.12'de düşen uçakta bulunan yolcuların büyük bölümü hayatını kaybetti. Uçağın enkazındaki yangın devam ettiği için kurtarma çalışmaları henüz başlayamadı.

İlk gelen bilgilere göre, İran'ın bu gece Irak'taki ABD üslerine düzenlediği saldırıyla uçağın uçağın düşmesi arasında bir bağlantı bulunmuyor. Uçağın düşme nedeninin teknik arıza olduğu belirtiliyor...

Güncelleme....08.45...

Ukrayna Hava Yolları'na ait PS-752 sefer sayılı uçakta 167'si yolcu, 9'u da mürettebat olmak üzere toplam 180 kişinin bulunduğu ve kazada kurtulan olmadığı açıklandı.

Güncellendi....09.02...

Kaza yapan uçaktaki yolcuların büyük bölümünün İran vatandaşı olduğunu açıklayan İran Sivil Havaclık Kurumu, kalkıştan kısa süre sonra uçağın motor arızası verdiğini ve Sharhiar ile Parand şehirleri arasınd bulunan bölgeye düştüğünü ifade etti.

Güncelleme....11.49...

Uçakta bulunan yolculardan 82'sinin İran, 63'ünün Kanada 11'inin Ukayna ve 10'unn ise İsveç vatandaşı olduğu açıklandı. Ukrayna Hava Yolları, uçağın 2 gün önce kontrolden geçtiğini ve yeni olduğunu duyurdu.

Kaza yapan uçağın, henüz 4 yıldır serviste olduğu de edinilen bilgiler arasında.

foto_1



Bu Haber 08.01.2020 - 07:57:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.