Yaşlı Almanları Kamil Koç taşıyacak

 Yaşlı Almanları Kamil Koç taşıyacak
Yurtdışında yatırım yapan Türk firmaları arasına otobüs firması Kamil Koç da katılıyor. Şirketin hedefi, ülkede sayıları hayli fazla olan ve fiyata duyarlı yaşlı Almanlar'ı taşımak


Sabah Gazetesi'nden Sinan Özedincik'in yazısını aktarıyoruz:

Avrupa'da yaşanan kriz, Türk şirketlerine büyük fırsatlar yaratıyor. Ekonomik ve sosyal olarak hayli sıkıntılı günler geçiren kıtada faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sayısında hızlı bir artış var. Son olarak bu firmalar arasına Kamil Koç da katıldı. Almanya'da faaliyet göstermeye hazırlanan firma, bu yatırımıyla yurtdışına adım atacak. Kamil Koç'un 100'üncü yıl hedefi 3 kıtada marka olmak. 2012'de 13 milyon yolcu taşıyan şirket, bu yıl sayıyı 15 milyona çıkarma planı yapıyor. Önceliklerinin ülkedeki fiyata duyarlı yaşlıları taşımak olduğunu söyleyen Genel Müdür Kemal Erdoğan'la büyüme projelerini konuştuk.

TRENDEN DAHA UCUZ
Almanya'da yatırım yapmaya nasıl karar verdiniz?

2'nci Dünya Savaşı döneminde Almanya Demiryolları'nı desteklemek için şehirlerarası otobüs taşımacılığını yasaklamıştı. 1 Ocak'tan itibaren yasak ortadan kalktı. Dünyadaki en iyi otobüs işletmeciliği sistemi bizde olduğu için pazara girmeye karar verdik. Fizibilite çalışmaları tamamlanınca pazara gireceğiz.

Potansiyel var mı peki?

Etnik değil, bütün Almanlara hizmet edecek şirket olacağız. Hedef kitlemiz nüfusun çoğunluğunu oluşturan yaşlılar. Bir de öğrencileri. Çünkü her iki kesim de maliyet odaklı. Fiyatlarımız trene göre daha ucuz olacak.

Hangi bölgeleri düşünüyorsunuz?
İlk bölgemiz ülkenin kuzey batısı olacak. Düsseldorf, Mönchengladbach, Frankfurt, Dortmund arasındaki bir hattın iyi olacağını düşünüyorum.

İç hatlarda havayolu firmaları ile nasıl rekabet ediyorsunuz?

Bu Türkiye'nin gerçeği... Ülkemizde havayolu şirketleri hızla artıyor. Türkiye'nin bazı noktalarında tek alternatifin karayolu olması bizim hayatta kalmamızı sağlıyor. Bursa'dan Antalya'ya gitmek isterseniz ucuza havayolu bulamıyorsunuz. Ara yollarda yaşayanların alternatifi karayolu.

Otobüs yolcusuna maç keyfi

Kemal Erdoğan, otobüslerinin konfor olarak birçok havayolundan daha iyi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Her koltuk başında ekranlar var. Bunların çoğu akıllı ekran. TV seyretme, ürün ikram isteme, anket doldurma şikayet bildirme için küçük bilgisayarlar var. Lig TV hizmetimiz de var" dedi.

Zenginlik seyahati artırıyor
Son yıllardaki yolcu artışını neye bağlıyorsunuz?

Sosyal yapı değişti, refah arttı. Bu da seyahati artırıyor. Biz bu sektörün çok daralacağını düşünmüyoruz, aksine refah düzeyi ve sosyal yapının zenginleşmesiyle büyüyeceğine inanıyoruz. Bu sektörün hiçbir zaman öleceğini düşünmüyoruz.
Turizmin bu artışta etkisi var mı?
Bunu hissediyoruz. Çünkü Türkiye'nin her noktasında bir zenginlik var. bunları görmek için de seyahatler artıyor.

İlk çeyrekte cirosu yüzde 39 büyüdü

Kamil Koç, 30 il ve 111 ilçede 445 satış noktasında hizmet veriyor.
3 bin 900 çalışanı var.
575 araçlık filoya sahip. Kamil Koç'un hedefi, bu yıl yüzde 25'lik büyümeyle 700 araçlık bir filoya ulaşmak.
2012'yi 17 milyon TL'lik bir yatırımla kapattı. Bu yıl 25 milyonluk yatırım yapmayı planlıyor. l2013'ünilk çeyreğinde ciro olarak yüzde 39 oranında büyüyen firma, yolcu sayısında ise yüzde 21'lik artış yaşadı.



Bu Haber 06.05.2013 - 09:37:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.