Mustafa Keten açıkladı: Akfen Holding, bu yıl içinde 13 otele ulaşacak

 Mustafa Keten açıkladı: Akfen Holding, bu yıl içinde 13 otele ulaşacak
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Keten, grubun son yatırımlarıyla ilgili Turizm Güncel’e bilgiler verdi.


Turizm Güncel 
 
Adana, İzmir ve İstanbul Beylikdüzü'nde üç otel inşaatına 2011 yılı başlanacağını anlatan Mustafa Keten, “Adana’daki arazinin mülkiyeti bize ait ve inşaata başlandı. Diğer iki otelin inşaatına ise bu yıl içinde başlayacağız. İstanbul’da yapacağımız üç yıldızlı otel arazisinin de mülkiyeti bize ait. İzmir’deki otel arazisini ise 49 yıl süreli ve yap-işlet-devret modeli ihaleyle aldık” dedi.
 
DOĞUDA HENÜZ UYGUN ARAZİ BULAMADIK
 
Samsun, Denizli gibi illeri de programa almayı düşündüklerini kaydeden Keten, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Doğu tarafında de yer araştırmalarımız sürüyor. Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır’da araştırmalarımız oldu. Ancak şu ana kadar şehir oteli yapmak için uygun arazi bulamadık.  Çünkü şehir oteli, her arazide yapılamıyor. Şehir konseptine uygun bir alan bulursak, oralarda da planlamayı düşünüyoruz.”
 
TOPLAM 13 OTELİMİZ OLACAK
 
Şu anda Kıbrıs ile birlikte toplam 10 otele sahip olduklarını anlatan Keten, “Diğer yatırımlarla birlikte toplamda 13 otelimiz olacak. Eğer uygun yer bulacak olursak, bu sayıyı 15’lere hatta 20’lere çıkartabiliriz. Türkiye’de turizmin geleceğini bilen ve önem veren bir grubuz. Bunu gittikçe yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Mutlaka diğer otel türleri, önemlidir ama şehir oteli konseptinin de Türkiye’de yaygınlaşması gerekiyor. Bizim bu teşhisimiz diğer gruplar tarafından da hissedildi.  Artık, başka gruplar da zincir otellere girmeye başladılar.  Bu konuda öncülük yaptığımız için mutluyuz. 


Bu Haber 27.01.2011 - 14:39:22 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.