Levent Aydın; Tez Tour, partnerini bulmuştur, daha da güçleneceğiz

 Levent Aydın; Tez Tour, partnerini bulmuştur, daha da güçleneceğiz
İş Bankası ile rekor kredi anlaşmasına imza atan Tez Tour’un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, “Tez Tour, bu anlaşmayla daha da güçlenecektir. Partnerimizi bulduğumuz için çok mutluyuz” dedi.


Eda Özsoy - Turizm Güncel - Antalya


İş Bankası tarafından Tez Tour Grubu’na sağlanan 150 milyon Amerikan Doları tutarındaki finansmanın imza töreni Antalya'da gerçekleşti. Kullanım tarihinden itibaren 8 yıl içinde geri ödenecek olan söz konusu kredi, turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği ile dikkat çekiyor.
 
Kredi protokolünün imza töreni Teztour’un Antalya’daki ofisinde yapıldı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan İş Bankası Müdür Yardımcısı Suat İnce “Ülkemiz çok yüksek turizm potansiyeline sahip. Dünya geneline baktığımızda turizm sektöründe halen daha pastadan alabileceğimiz önemli bir pay var. İş Bankası olarak bu öngörüyle, Akdeniz Bölgesi’nde turizm faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2006 yılında faaliyete geçirilen turizm ihtisas şubesi niteliğindeki Akdeniz Kurumsal Şubemiz ile sektörün gelişimine destek vermekteyiz. Bugün Tez Tour Grubu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma dâhilinde 150 milyon dolarlık bir finansmana imza atıyoruz ki bu rakam turizm sektöründe tek seferde kullandırılan en yüksek tutarlı kredi olma özelliği de taşıyor” dedi.

TEZ TOUR İLE TİCARETİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Turizmin, İş Bankası’nın odaklandığı sektörler arasında olduğunu ve Tez Tour’la yapılan kredi protokolünün kazan-kazan modeliyle hem İş Bankası’na hem Tez Tour’a bu alanda ticaret geliştirme imkanı tanıyacağını belirten Suat İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin en büyük tur operatörlerinden biri olan Tez Tour, turizmin her alanında pek çok otel ve tedarikçi ile çalışıyor. Biz Tez Tour aracılığıyla bu kapalı entegre sisteme ulaşarak bu alanda ticaretimizi daha da geliştireceğimiz bir model oluşturduk. Rusya’da satın aldığımız bir banka var. Bunu Türk sermayeyle satın aldık. Rusya’daki bir takım aktiviteleri finanse edeceğiz. İş Bankası’nın turizm sektörüne verdiği destek sürecektir.”



TEZ TOUR, PARTNERİNİ BULMUŞTUR


Turizm sektöründe bir miladın yaşandığını ifade eden Tez Tour Yönetim Kurulu Levent Aydın ise şunları söyledi;
"Bugün bizim için mutlu bir gün. Tez Tour, uluslararası bir markadır. Ancak bugüne kadar güçlü bir partnerin eksikliğini hissediyordu. Tez Tour, partnerini buldu.

Turizm sektörü bugünkü anlaşmayla Türkiye ekonomisi için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyada ekonomiler küçülürken Türk ekonomisi ve turizmi büyümeye devam ediyor. İşte bu anlaşma bunun göstergesidir. Avrupalı turizm şirketleri ekonomik sıkıntılar içinde küçülüp  kendilerine yeni çözümler ararken biz çizdiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. Tez Tour olarak hedeflerimiz büyüktür. Bu hedeflerimize yürürken İş Bankası ile yapmış olduğumuz bu işbirliği bize daha da güç veriyor. Türkiye'nin uluslararası turizm markası Tez Tour ile İş Bankası arasındaki bu anlaşmayla turizm sektörü  daha da güçlenmiştir. Bu turizmde yeni bir aşamadadır. Bundan sonra çok daha farklı yerlere geleceğimize inanıyorum.



KREDİ OPERATÖR OLARAK BÜYÜK RAHATLIK SAĞLAYACAK


Bu kredi, bize operatör olarak çok büyük rahatlık sağlayacak. 11 outgoing ülke, 10 bin acentenin sağladığı sirkülasyon ile Türkiye’deki yaklaşık 600 otel ve 500-600 tedarikçi firmaya büyük katkı sağlanacak.
İş Bankası’nın böyle bir kredi vermesi bir güvendir. Turizm, Türkiye’de cari açığın ilacıdır. İstihdamın ilacıdır. Davul bile dengine dengine çalar, biz de partnerimizi bulduğumuza inanıyoruz.”

 


Bölgenin önemli turizm markalarından biri olma hedefiyle faaliyetlerine 17 yıldır devam eden Tez Tour; İş Bankası tarafından sağlanan 150 milyon dolar tutarındaki finansman ile mevcut faaliyetlerini ve otel yatırımlarını önümüzdeki yıllarda genişleterek sürdürmeyi amaçlıyor.
 
Özellikle tur operatörlüğü faaliyeti kapsamında, 2010 yılında 850 bin turistin ülkemizi ziyaret etmesine aracılık eden Tez Tour Grubu, 2011 yılında ülkemize 1 milyona yakın turist getirmeyi hedefliyor. Ayrıca Grup, Amara World ve Palmariva markalarını taşıyan, toplam 2410 oda, 5270 yatak kapasitesine sahip 6 otelin işletmeciliğini yapıyor. Başta Amara Dolce Vita Otel olmak üzere Amara World otelleri uluslararası alanda pek çok ödül sahibi.


Bu Haber 25.09.2011 - 09:53:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yılgör Demirtaş 23.09.2011 - 10:52

    hayırlı uğurlu olsun. sevindim. Teztur her zaman sevdiğim ve beğendiğim bir acentedir vu rus tur operatörünün kıskacından bu sayede kurtulmuş. Tebrik ederim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.