İshak Alaton: Sağlık ve turizme yatırım yapın

 İshak Alaton: Sağlık ve turizme yatırım yapın
Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alaton, işadamlarına sağlık, enerji, turizm ve gıda sektörüne yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.


Alaton, Türkiye'nin sağlık ve enerji alanında çok bakir bir ülke olduğuna dikkat çekti. Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği(ÇESİAD) Yönetim Kurulu üyeleri, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'u ziyaret etti. İşadamları, ziyaret sırasında Alaton'a "1964 de Alarko'yu Kurarken bugünlere gelebileceğini hayal etmiş miydiniz?' sorusunu yöneltti. Alaton ise  "1954 Mart Ayında Vefai Han'da bir göz odada Alarko’yu kurduğumuzda tek gayemiz kalorifer tesisatı işleri yaparak para kazanmaktı. Tabiki hayalsiz ve hedefsiz olmaz. Sürekli yenilik ve fırsatları değerlendirmeyi bildik." dedi. Ünlü işadamı, "Şu anda 25-30 yaşlarında olsanız ne iş yapardınız?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle belirteyim hayat bir kere yaşanır. Ama Türkiye turizm alanında ve sağlık alanında çok bakir bir alan, bu sektörleri değerlendirirdim. Dünyasız Türkiye'yi değerlendirmek eksik kalır. Dünyada ve kısaca Türkiye'de ömür beklentisi 1950'lerde 54 yaşken, bu 2000'li yıllarda 74 yaşa ve 2050'de ömür beklentisi 100 yaş olacağını hesap edersek Dünya nüfusu 9,5milyar civarı olması beklenir. Böyle olunca da Metropollerdeki sıkışıklık otomobile olan ilgiyi düşürecektir.

Revaçta olacak sektörlerin en başında Her yönüyle sağlık sektörünü, sonrasında enerji sektörü ve gıda sektörünü sayabiliriz. Sağlığı başa yazmamızdaki en büyük etken şudur; insan sağlık söz konusu oldu mu işin parasına bakmaz yeter ki sağlığına kavuşsun. Sağlık sektöründe bizimde yatırımlarımız devam ediyor. Çatalca da büyük bir fabrika kurduk burada bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz ayrıca stent imalatı yapıyor ve yapılan imalatın da yüzde 90'ını ihraç ediyoruz."

 


Bu Haber 27.12.2012 - 13:50:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.