Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA yeşil yıldız aldı

 Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA yeşil yıldız aldı
Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çevreye duyarlı konaklama tesislerine verilen Yeşil Yıldız sertifikası ile ödüllendirildi.


Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği standartlara uyarak Çevreye Duyarlı Tesis (Yeşil Yıldız) Belgesi’nin sahibi oldu.

Bu standartlar kapsamında Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA su ve enerji kullanımındaki tasarruf çalışmaları, çevreye zararlı maddelerin ve atık miktarının azaltılması, enerji verimliliğini artıran uygulamaların hayata geçirilmesi ile çevreye duyarlılık konusunda çalışanlarına ve misafirlerine verdiği eğitimlerle Yeşil Yıldız’a layık görüldü.

Çevreye Duyarlı Tesis (Yeşil Yıldız) Belgesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülebilir turizm kapsamında belirledikleri nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine; çevrenin korunması, çevre bilincinin gelişmesi amacıyla 1993 yılından bu yana veriliyor. Yeşil Yıldız projesi, su tasarrufundan enerji verimliliğine, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının teşvik edilmesinden çevre konusunda verilen eğitim ve bilinçlendirme programlarına kadar kapsamlı bir alanı içeriyor.

Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA Hilton Worldwide otellerinin uyguladığı Lighstay sürdürülebilirlik programı çerçevesinde alınan aksiyonlar sayesinde %2 elektrik, %1 su tasarrufu sağlandı.

Enerji, su ve atık tüketimleri aylık olarak takip edilmekte, yıllık hedefler doğrultusunda değerlendirilerek yıl sonunda dereceye giren personele maddi ödül ve sertifika verilmektedir. Personelin çevreye duyarlılığının artması ve bilinçlenmesi için, internet üzerinden "eco-learning" eğitim programı veren oteller ayrıca diğer Hilton Worlwide otelleri ile birlikte her yıl düzenlenen çevreye duyarlılık ödül ve değerlendirme kampanyası Eco-Rewards’a katılıyor.

Bunun yanı sıra her üç ayda bir çevre koruma organizasyonlarından birine destek veren Hilton Istanbul Bosphorus, Conrad Istanbul Bosphorus ve Hilton ParkSA bu organizasyonlarda, çevre bilincini artırmak için çeşitli çalışmalar yapmakta misafirlerinin de bu etkinliklere katılmasını teşvik edilmektedir.

Son olarak 28 Mart 2015’te Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) “Dünya Saati” uygulamasına destek veren oteller, 1 saat boyunca tüm aydınlatmaları kapatarak enerji tasarrufuna dikkat çekti. Oteller ayrıca her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor.


Bu Haber 29.04.2015 - 12:00:35 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.