Foça’daki Fransız Tatil Köyü için ilanla yatırımcı aranacak

 Foça’daki Fransız Tatil Köyü için ilanla yatırımcı aranacak
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Foça’da atıl durumdaki Fransız Tatil Köyü’nün yeniden turizme kazandırılması için ilana çıkacaklarını belirterek, “İnşallah buranın değerini bilen bir yatırımcı çıkarda biz de Foça’nın Türkiye turizminden tekrar parlayan bir yıldız olması konusunda iyi bir adım atmış oluruz” dedi.


Bakan Günay, İzmir’in Foça ilçesinde Club Med tarafından 1967’de kurulduktan sonra açık büfe, animasyon gösterileri gibi Türk turizmine birçok ilki kazandıran ve halk arasında ‘‘Fransız Tatil Köyü’’ olarak bilinen atıl durumdaki tatil köyünde incelemelerde bulundu. Bakan Günay’a ziyaretinde İzmir Valisi Cahit Kıraç, CHP’li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin eşlik etti.

Bakan Günay, “60’lı yıllarda turizm Türkiye’de birkaç noktada telaffuz edilirken, Foça dünyada turizm merkezi olarak bilinen bir yerdi. Özelleştirme sürecinde 2000’li yıllarda maalesef Club Med özelleştirilemediği gibi metruk kaldı. Neredeyse Türkiye’nin sosyal yapısına ve ekonomisine bir katkı sağlayamadı. Geçtiğimiz birkaç yıl içinde tatil köyünün bize devredilmesi ve tahsis edilmesi için birkaç girişim yapmıştım. Özelleştirme İdaresi bizim talebimizi bir sonuca vardırmadı. Maliye Bakanlığı bu tatil köyünün Hazine üzerindeki kısmını biz Turizm Bakanlığı’na devretti. Biz bu yaz ilan sürecine tatil köyünü katmayı hedefledik. Arazi üzerinde burada gördüğüm üzere aynı kapsamda değerlendirilmesi gereken bir orman arazisi var, ormandan tahsisini alarak beraberce ikisini tahsis paketini almamız gerekecek. Bir tatil konseptinin daha önceki yıllarda başlamış bir konsepti var. Bu konsepti bozmadan, yüksek yapılaşma yapmadan mevcut konsepti devam ettirmek kararındayız. Yapacağımız proje bu yönde devam edecektir. Ağaç dokusu muhafaza edilecek, hatta daha fazla ağaçlandırma yapılacak. Orman arazisini de katınca 280 bin metrekare bir alan ortaya çıkacak, kapasite de artacaktır. 800-1000 yatak kapasite ile hizmet verecektir. İçinde tenis kortları, yeni yeme içme mekanları ile eğlence mekanları ortaya çıkacaktır. İnşallah İzmir’in kuzeyinde yeşille barışık, doğayla barışık bir tatil köyünü ayağa kaldırmayı başarırız. İlana çıkacağız, inşallah buranın değerini bilen bir yatırımcı çıkarda bizde Foça’nın Türkiye turizminden tekrar parlayan bir yıldız olması konusunda iyi bir adım atmış oluruz” diye konuştu.

1970 ve 1980’lerde Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Müzeyyen Senar, gazeteci Abdi İpekçi gibi isimlerin uğrak yeri olan Fransız Tatil Köyü, 2005 yılında mülkiyeti Emekli Sandığı’ndayken özelleştirme kapsamına alınarak satışa çıkartıldı. Satışın gerçekleşmemesi nedeniyle tesis 7 yıl gayri faal durumda bekledi ve atıl duruma düştü. Tesis, daha sonra Maliye Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredildi.



Bu Haber 05.07.2012 - 11:51:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.