Barut otelleri, 40. yılında Ege’ye açılıyor

 Barut otelleri, 40. yılında Ege’ye açılıyor
Barut otellerinin 40. yılı nedeniyle Antalya’da babası Ali Barut ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Barut, Ege’de yeni yatırımlar yapacakları müjdesini verdi. Barut, üç yıl içinde 4 bin 100 olan yatak kapasitelerini yüzde 50 oranında artırarak, bu yatırımlara 100 milyon Euro harcayacaklarını açıkladı


Eda Özsoy – Turizm Güncel - Antalya 

Fotoğraflar: Seher Aybek
 
Barut otelleri 40. yıldönümünde tüm aile bireylerinin de katıldığı özel bir kutlama gerçekleştirdi.
40. yıldönümü kutlamaları nedeniyle bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Barut ile babası Ali Barut, otellerinin tarihi hakkında bilgiler verdi.
70’li yıllarda Side’de turizme başlandığı zaman herşeyin çok farklı olduğunu dile getiren Ahmet Barut, otellerin hangi tarihlerde açıldığıyla ilgili bilgiler verdi.
 
EGE’NİN HER YERİNDE OTEL YAPABİLİRİZ
 
Sadece turizmle ilgili yatırımları olduğunu kaydeden Barut, şunları söyledi;
“Tüm konsantremiz resort otelcilik üzerinedir. Önümüzdeki yıllarda Side’de bir yatırımımız hayata geçirilecek. Sadece Antalya’da değil, Ege’nin farklı bölgelerinde de yatırımlarımız sürecek. Bu bakımdan en net yatırımımız Fethiye’de olacak. En geç iki yıl içinde 5 yıldızlı tesisimize başlamış oluruz.
 
YENİ YATIRIMLARIMIZIN TOPLAMI 100 MİLYON EURO OLACAK
 
Ege’de otel arazisi üretmek çok zor. Belli başlı yerleri, tercihini ikinci konuttan yana kullanmış. Onun için yatak kapasitesinin az olmasının nedeni o. Ege’nin her yerinde yatırım yapabiliriz.
 
Yeni yatırımlarımızın toplamı 100 milyon Euro civarında bir yeni yatırım ihtiyacımız olacak. Yeni yatırımlarımızda da kalite unsurunu göz önünde bulunduracağız..
 


ÜÇ YIL İÇİNDE YATAK KAPASİTEMİZİ YÜZDE 50 ARTIRACAĞIZ
 
2014 yılında en az 500 oda kapasiteli olmak üzere bu yatırımı faaliyete geçireceğiz. Üç yıl içinde yatak kapasitemiz yaklaşık yüzde 50 oranında artacak.”
Tesislerimizde konaklayan müşterilerimizin yüzde 35’i otellerimizi ziyaret eden müşterilerimizden oluşuyor.
 
NEDEN 40 YILDIR VARIZ?
 
Niye 40 yıldır varız? Çünkü kaliteli personel istihdam ediyoruz. Tesislerimizde yaklaşık bin 600 kişi çalışıyor. Bu sayının üçte biri beş yıl ve üzeri bizlerle birlikte çalışmaktadır.Bütün tesislerimizin işletme müdürleri otel açıldığından bu yana aynıdır. Sadece bir yöneticimiz emekliye ayrıldı. İstikrar, bizim için sihirli kelime.
 


TESİSLERİMİZDE NİYE GENEL MÜDÜR YOK?
 
Misafirlerimizin rahatlığı bizim için çok önemli.Bu sektörde, daha nice 40 yıllar kalıcı olmayı istiyoruz. Bizim tesislerimizde genel müdür yoktur, işletme müdürleri vardır. Çünkü yönetici arkadaşlarımızın sadece hizmete, işletmeye odaklanmasını isteriz. Diğer unsurlar, bizde merkezi yapılır.
 
Bu yıl 40. yılımız nedeniyle bazı sosyal sorumluluk projeleri de yapmak istiyoruz. Bunlardan birisi Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim veren 40 öğrenciye burs vermek istiyoruz. Anadolu’da hiç deniz görmemiş 40 ilköğretim öğrencisini tesislerimizde ağırlayacağız. Yine ilk tesisimize kent müzesi kazandıracağız.”
 


BARUT OTELLERİ, BİN 600 KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYOR

2011 itibari ile 1600 kişiye istihdam sağlayan Barut Otel Grubu, çalışanları ile bir aile olmayı başardı. Hizmet sektöründe başarıya giden yolun çalışanlarla bir bütün olmayı gerektirdiği ilkesini benimseyen Barut Otel Grubu’nun hizmet kalitesinde ve müşteri memnuniyetinde sağladığı başarının sırrı personel sadakati ve memnuniyeti. İşte bu sebeple  grup bünyesinde 5 yıldan fazla hizmet veren personel sayısı 573. 20 yıldır çalışan 38, 15 yıldır çalışan 99, 10 yıldır hizmet veren 123, 5 yıldır bünye otellerinde görev alan 313 personel bulunuyor.
Barut Otel Grubu Felsefesi…
 
Barut Otellerinde bahçe ayrıcalıklı bir yere sahip. Resort otelleri tercih edenlerin vakitlerinin çoğunu otelde geçirmeleri, kişi başına düşen bahçe oranının yüksek olmasını gerektiriyor. Bu durumdan hareketle yola çıkan Barut Otel Grubu, her otelinde bahçelerine büyük özen gösterir.

 
Otellerin mimarisinde ise her türlü ayrıntının düşünüldüğü  “sade lüks” konsepti göze çarpıyor. Ziyaretçilerin rahat edebileceği evlerindeki konforu aratmayacak bir titizlikle tasarlanıyor her detay…
 
Türk mutfağı odaklı bir politika izleyen Barut Otel Grubu, Türk turistler de dahil olmak üzere İngiltere, Rusya, Almanya, Belçika gibi ülkelerdeki tur operatörlerinin veya misafirlerin memnuniyetini ölçen portallarda hep üst sıralarda yer alıyor.
 
Barut Otel Grubu’un çevreci tutumu sayesinde Barut / Sunwing de, AB Çevre Sertifikası olarak bilinen EU Flowers’e sahip tek AB dışı tesis olma ayrıcalığını koruyor. Cennet, Acanthus, Lara ve Labada otellerinde Mavi Bayrak dalgalandıran Barut Otel Grubu bünyesinde hizmet veren otellerin hepsi Beyaz Yıldız Sertifikası’na da sahip.
 
Grup otellerindeki çevreci yaklaşımın yanı sıra çevreye gösterdiği duyarlılıkla da dikkat çekiyor. Otellerine gösterdiği özeni çevresine de gösteriyor alt yapı çalışmalarına, çevre düzenlemesine destek oluyor. Bulunduğu bölgelere katma değer sağlamak için çalışmalarına yön veriyor.  Bu alanda yürütülen çalışmalara en iyi örnek 6 yıl önce başlayan ve halen restorasyonu devam eden Side Antik Kenti içinde yer alan “9 Çeşme”nin  restorasyon çalışmalarıdır.

 
40’ıncı yıla yakışan sosyal sorumluluk projeleri
 
Barut Otel Grubu, sadece büyüme değil, kalıcı olma hedefiyle de yoluna devam ediyor. Bu amaçla kurumsal altyapı çalışmalarına da hız veren grup, 40’ıncı yılını bir dizi sosyal sorumluluk projesi ile kutlamaya hazırlanıyor.
 
İlk olarak Türkiye’de faaliyetlerini 40 yıldır başarıyla sürdürebilen otel gruplarının bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmak isteyen Barut Otel Grubu, bunu Türkiye’de turizmin geldiği noktayı gösterme açısından da önemli buluyor. Barut Otel Grubu’nun 40’ıncı yılını kutlama amacıyla gerçekleştireceği etkinlikler ise şöyle:
 
Akdeniz Üniversitesi bünyesindeki Otelcilik Yüksek Okulu’nda okuyan 40 öğrenciye 2011 / 12 öğretim yılı boyunca burs vermek,

Hayatında hiç deniz görmemiş 40 ilköğretim öğrencisine otellerde tatil imkanı sunmak,

Grubun çıkış yeri olan Side’de bir kent müzesi kurmak...





 


Bu Haber 10.05.2011 - 19:23:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Ramazan Gümüşhan 09.05.2011 - 11:28

    Böyle bir yatırım planının duyumlarını alıyordık, bunu birinci ağızdan duymak çok güzel. Fethiye'nin özellikle çok kapsamlı 5 Yıldızlı Tesislere şiddetle ihtiyacı vardı bu bağlamda Barut Hotellerin bir halkasının Fethiye'de olmasının, bölgemiz için heycan verici olmasının yanında katkısı çok yüksek olacaktır.

  • Yılgör Demirtaş 09.05.2011 - 10:40

    Sevindirici bir haber. Egenin böyle köklü ve hizmet kalitesi yüksek otelcilik gruplarına ihtiyacı var. Rixos ilk oldu ve ardından Xanadu da geldi. Barut Hotels'in de gelmesi bölgeye daha etkili bir ivme kazandırır. Ege özellikle avrupada çok daha tutuluyor. Pamucak sahilleri uygun ama en başta kendilerine önermek istediğim avrupalılar tarafından en iyi sahillerden birini kendilerine tavsiye etmek isterim.

  • Nadir Çam 09.05.2011 - 01:10

    Çok güzel bir haber. Ege'nin özellikle Seferihisar-Pamucak arası sahilin değerini bulabilmesi için Ahmet Bey gibi Turizm girşimcilerinin ve Barut Hotels gibi markaların bu bölgede yatırım yapmalarına ihtiyaç vardır. Özellikle Termal tesislerin önem kazanmaya ve giderek artan talepler nedeniyle, bu bölge önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye'nin en önemli destinasyonlarından biri olacaktır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.