Tuzla’daki Radisson Blu Hotel Rezidor yönetimini memnun etti

Tuzla’daki Radisson Blu Hotel Rezidor yönetimini memnun etti
Radisson Blu markası, Türkiye’de işlettiği dokuz otelin sonuncusu olan Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla’nın kısa sürede ulaştığı seviyeden memnun olduğunu belirtti.

 
Otelde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Rezidor Hotel Group Türkiye, Gürcistan ve Kazakistan Bölge Direktörü Sonja Dive-Dahl, “Pırlantamız gözüyle baktığımız bu otel, bizim İstanbul’un Anadolu yakasındaki ilk Spa otelimiz. Otel kapılarını 1 Şubat 2014 tarihinde açtı. Doluluk oranı kısa sürede yüzde 37’e, müşteri memnuniyeti ise yüzde 82’ye ulaştı. Bu durumdan memnunuz” dedi.
 
Otelin yatırımcısı Kolin İnşaat’a bağlı Turkol Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. Radisson Blu projesi Genel Müdürü Can Sezgin ise tesisin 70 milyon Euro’ya mal olduğunu belirterek “Eskiden burası bir dönem Turgut Özal’ın da konakladığı Çamlıbel Otel’di. Buraya ilk kazmayı 2011 yılında vurarak, tatil tadında şehir oteli inşa ettik” dedi. Sezgin, yeni bir otel projelerinin olup olmadığını ilişkin soruya şu yanıtı verdi: “Öncelikle bu yatırımı hazmedelim. Şimdilik üzerinde durduğumuz, konuştuğumuz somut bir proje yok. İstanbul’un otel yatırımı bakımından doyuma ulaştığına inanıyorum. Yeni bir yatırımı önümüzdeki dönemde karşımıza çıkaracağı imkânlar bakıp karar vereceğiz.”

GECELİĞİ 70 EURO'DAN BAŞLIYOR

Radisson Blu Hotel & Spa Istanbul Tuzla Genel Müdürü Özgen Sağınç, otelin Spa özelliğiyle öne çıktığını vurguladıktan sonra otel hakkında şu bilgileri verdi: “Otelimiz 55 bin metrekarelik arazi üzerine konumlanmış şehrin gürültüsünden uzakta yeşillikler içerisindeki muhteşem bir Spa oteli. Yönetimi bizde olan toplamda 4 bin metrekarelik alana yayılan Spa’mız var. Otelin tasarımını  ünlü mimar Tuncay Çavdar ve ekibi yaptı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’na sadece 5 km uzaklıktaki otelimizin hedef kitlesini, iş toplantısı, kongre ve doğayla iç içe tatil düşünen kitle oluşturuyor.  Hizmete girdiğimiz kısa süre içinde yüzde 37 doluluğa ulaştık, dolulukta yılsonu hedefimizi de yüzde 50 olarak belirledik. Dolulukta yakalan bu rakamlar yeni bir otel için iyi bir seviyedir.”

Gecelik konaklama fiyatı 70 Euro’dan başlayan otelde 320 oda ve ihtiyaca göre 600’e kadar çıkabilen yatak kapasitesi bulunuyor. Balkonlu ve içinde banyoları olan odalarının büyüklüğü 30 ila 60 metrekare arasında değişiyor. Otelde 3300 metrekare alan ve iki ayrı kat üzerine konumlanmış toplantı odaları bulunuyor. 580 metrekarelik ikiye bölünebilinir Tuzla Balo Salonu, geniş fuaye alanına sahip 600 kişilik toplantılara ev sahipliği yapabilecek Teoman Ermete Konferans Salonu, 30 metrekare ile 260 metrekare arasında değişik büyüklüklere sahip 9 ayrı toplantı odası ile hizmet veriyor. Otelin ayrıca farklı lezzetler sunan iki restoranı bulunuyor.


Bu Haber 31.05.2014 - 10:37:10 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.