Turizm liselerindeki 'içki servisi' tartışması

Turizm liselerindeki 'içki servisi' tartışması
Eğitim sisteminde talep ettiği değişikliklerin hükümetten olumlu yanıt almasıyla bilinen Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen’in otelcilik ve turizm meslek liselerinde ‘Alkollü İçki Servisi’ dersinin zorunlu olmaktan kaldırılmasınını istediği ortaya çıktı.

 
Birgün’den Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dilekçe gönderdi. Dilekçede, 11 ve 12’inci sınıflarda bar ve servis bölümlerinde alkollü içki servisinin anlatıldığı dersin zorunlu derslerden ve yeterlilik tablosundan çıkarılmasını talep etti.

‘Gereği aşikar’
 
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’na iletilen dilekçe, “Barmen/Barmaid olmak istemeyen, alkolsüz içki servis elemanı olarak çalışmak, alkolden uzak durmak isteyen ve bu doğrultuda eğitim görmek için ‘Servis’ dalını seçen öğrencilerin ‘Alkollü İçki Servisi’ dersini almalarının zorunluluk olmaktan çıkarılması gerektiği aşikârdır” denildi; konuya ilişkin gerekli değişikliğin yapılması, hatta değişikliğin sendikaya haber verilmesi istendi.

‘Ayran mı sunalım?’
 
Dev Turizm İş Başkanı Mustafa Yahyaoğlu ise bu talebi “Bizim içkimiz milli ayran deyip misafirlerimize bunu mu sunalım isteniyor. Biz kendi taleplerimizi misafirlerimize dayatamayız” diyerek eleştirdi.
 
Bundan önce de türbana dikkat çekmişlerdi
 
Eğitim-Bir-Sen, bundan önce de 5’inci sınıftan itibaren okullarda türban serbestisi getiren düzenlemeden önce hükümete bu yönde talepte bulunmuş, ayrıca karma eğitimin de okullarda bir dayatma olduğunu savunmuştu.


Bu Haber 28.10.2014 - 08:14:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.