Tesisler neden Yeşil Yıldız belgesi almalı?

Tesisler neden Yeşil Yıldız belgesi almalı?
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Mövenpick Otel İzmir’in ‘Yeşil Yıldızlı’ olmasını memnuniyetle karşıladığını belirterek, tesislerin neden bu çevre etikete sahip olması gerektiği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi kapsamında koşulları yerine getiren tesislere verilen çevre etiketine son olarak İzmir’de Mövenpick Otel sahip oldu.

Mövenpick Otel’in ‘Yeşil Yıldızlı’ olmasının, turizm ve diğer turizm işletmelerine örnek olması adına büyük önem taşıdığını söyleyen İşler, “Mövenpick Otel Izmir Genel Müdürü Melik Kızılcan’ı ve ekibini bu hamlelerinden dolayı kutluyorum. Mövenpick İzmir, Green Globe sertifikası olan ve daima çevre bilinci ve çevreye duyarlılık konusunda örnek olmuş bir işletmedir. Bu sertifikanın ardından Mövenpick İzmir’in ‘Yeşil Yıldız’ sertifikasını da almak, işletmemizin enerji ve su kaynaklarımızı tasarruflu, çevreye karşı sorumlu ve sürdürülebilir turizmi desteklediğinin birer kanıtıdır. Son olarak Mövenpick’in de katılımıyla İzmir’de ‘Yeşil Yıldızlı’ tesislerimiz Radisson Blue Hotel Çeşme, Sheraton, Paloma Pasha Resort, Aqua Fantasy Hotel ve Wyndham Grand İzmir olarak göze çarpıyor’’ diye konuştu.  

Tesislerin neden “Yeşil Yıldızlı” olması gerektiği üzerine açıklamalarda bulunan İşler, “Doğa ve çevre bizim hammaddemiz. Dolayısıyla özümüzü koruma altına alıp, bu güzelliği daima korumasını bilmeliyiz. Bu noktada, çevre ve doğayı koruyarak çalışmalarımızla sektörü yeşillendirmek, bizim asli görevlerimizden birisi ve bu konuda da organize tek sektör turizmdir. Öncelikle bu anlayışı içimize sindirmemiz gerekiyor. Bu düşüncenin önemine hep beraber biz işletmeciler varalım ki,  ülkemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerimizi eğlendirirken, dinlendirirken; doğal kaynaklarımızı uygun bir şekilde kullandıralım ve güzelliklerimizi yarınlara da taşıyabilelim. Ayrıca ‘Yeşil Yıldızlı’ olmak elektrik indiriminden faydalanabilme olanağı da sunuyor. Bu şartı yerine getirmek için doğru sistem ve doğru personelle kolektif bir biçimde çalışmak şart” dedi.   


“ÖNEMLİ BİR TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ”


Yeşil Yıldızlı turizme adım atmanın aynı zamanda kenti farklı bir turizm ürünü ile öne sürmek adına da son derece önemli olduğunu vurgulayan İşler, “Yeşile dönmemiz aynı zamanda İzmir’i diğer yarıştığı turizm merkezlerinden farklı bir ürün ile öne sürmemiz, alternatif bir turizm çeşitliliği yaratmamız anlamına geliyor. Yeşil Yıldız belgesi bu bakımdan tesisler için son derece önemli. İzmir, kendi doğası gereği yeşille bir bütün içinde olan ve ‘ecolabel’ dediğimiz ekolojik etiketletme adına öncü bir il olabilir. Çevreyi korumak, çevre bilincinin geliştirilmesi, su ve enerji sarfiyatını minimize etmek ve tesis çalışanlarının bilinçlenmelerini sağlamak için yeşil yıldız belgesi alınmalıdır” şeklinde konuştu. 



Bu Haber 22.07.2014 - 10:38:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.