Şerif Yenen; Hanutçular ayda 30 bin Euro kazanıyor

Şerif Yenen; Hanutçular ayda 30 bin Euro kazanıyor
Sultanahmet Meydanı’nda terör estiren hanutçuların sebep olduğu sıkıntılar için çözüm arayan İstanbul Turist Rehberleri Odası, denetimlerin artması ve olayların çözülmesi için valilikle görüşmelere başladı

 
Hanutçular özellikle son aylarda İstanbul’daki turist rehberleri için büyük sıkıntı yaratıyor. İstanbul Turist Rehberleri Odası Başkanı Şerif Yenen’in yaptığı gözlemlere göre, illegal yollardan çalışan bu kişiler günde ortalama 100 turisti camilere sokarak ayda 30 bin Euro kazanıyor.

Şerif Yenen, Habertürk Gazetesi'nden Aslı Öztürk'e yaptığı açıklamada şöyle dedi;

“Hanutçular istediklerini yapmak için küfür ve tehdit savuruyor. Eğer karşılık verirseniz de sizi darp ediyor. Dayak yiyen her zaman rehberler de değil, çoğu zaman turistler de kimvurduya gidiyor. Bu durum turistlerin gözünde bir algı sorunu yaratıyor ve bu da Türkiye’nin imajını ayaklar altına alıyor. Caminin kendi güvenlik birimi yeterli olmadıklarını iddia ederek bu durumla uğraşmıyor. Zabıtalar ise öncelikli işlerinin bu olmadığını söyleyerek çekimser davranıyor. Konuştuğumuzda polislerden ise, Biz o bölgenin güvenliğini sağlamaktan sorumlu değiliz fakat bir darp olayı yaşanırsa müdahale ederiz’ cevabını alıyoruz. Ancak bu işin peşini bırakmayacağız. Müftülükle görüşüp yerinde inceleme yapılmasını istedik. Ayrıca İstanbul Valiliği ile de görüştük. Tarafların hepsini bir masa etrafında toplayıp koordinasyon içinde toplu bir çözüm üreteceğiz” 
Haberin tamamı için tıklayın


Bu Haber 31.10.2014 - 11:13:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.