Otelciler dikkat! Birileri sizden habersiz otelinizi satıyor olabilir

Otelciler dikkat! Birileri sizden habersiz otelinizi satıyor olabilir
Türkiye'de her yıl yaz aylarında rastlanan tatil dolandırıcılığı olayları iyice çığırından çıktı. Otellerin isimleri ve görselleri ile sahte web sitesi yaparak vatandaşları dolandıran 'tatil vurguncuları' arayıp 'buna son verin' diyen otel yöneticilerini de tehdit ediyor.


TurizmGüncel

Geçtiğimiz günlerde bir dolandırıcının otelin müdürüne, müdürün kendi yönettiği otelden oda satmaya çalışmasıyla ortaya çıkan dolandırıcılık işinin çok daha derinlere ulaştığı ortaya çıktı.



SAHTE WEB SİTESİ KURUYOR YA DA WEB SİTESİNİ KOPYALIYORLAR

Bodrum'da bulunan bazı oteller adına sahte web siteleri açan ve kurdukları çağrı merkezleri aracılığıyla web sitesinden ilan ettikleri telefon numaraları üzerinden vatandaşa tatil satışı yapan bir şebekenin daha ortaya çıktığı belirtiliyor.

ÜSTELİK GOOGLE'DA SPONSORLU REKLAM ÇIKIYORLAR

TurizmGüncel'in bölgedeki otel müdürlerinden aldığı bilgiye göre, otelin isminin geçtiği bir URL satın alan dolandırıcılar, Google'dan reklam çıkarak insanları ağına düşürüyor. Google'a ciddi miktarda reklam parası ödedikleri anlaşılan dolandırıcıların kurduğu web siteleri, aramalarda söz konusu otellerin resmi web sitelerinin bile üstünde çıkıyor.

''OTELİMİZİ YÜZDE 30 İNDİRİMLE SATIYORLAR, HABERİMİZ YOK''

Dolandırıcılar, web sitesini kopyaladıkları otelleri indirimli fiyatlarla satıyor. Bodrum'daki bir başka otel müdürü, ''Bizim otelimizde şu anda bir indirim yok. Ama  bu sahte web sitesinde otelimizi yüzde 30 indirimle satıyorlar.'' bilgilerini paylaştı.

OTEL MÜDÜRÜNÜ TEHDİT ETTİLER


Durumu fark ederek sahte sitedeki numarayı arayan Bodrum'daki otellerden birinin müdürü, dolandırıcıların tehditleriyle karşılaştığını belirtti. Tehdit edilen otel müdürü, konuyla ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

''OTELLER DEĞİL MÜŞTERİ MAĞDUR OLUR''

Yapılan dolandırıcılık karşısında otellerin değil müşterinin mağdur olacağını belirten otel müdürleri, ''Bu dolandırıcılardan tatil satın alanlar otele geldiklerinde, ellerinde resmi bir voucher olmadığı için otellere alınmayacak. Bu durumda da mağdur olacaklar. Tatil satın alan herkes çok dikkatli olmalı. Satın aldıkları otelin web adresindeki url'yi dikkatlice incelemeliler.'' diyor.

Dolandırıcıların kurdukları ağla şu ana kadar kaç kişiye tatil satışı yaptıkları henüz bilinmiyor. Müdahale edilmediği taktirde, geçtiğimiz sezonlarda yaşanan rezaletlerin yaşanması kaçınılmaz gibi görünüyor.

Konuyla ilgili olarak TurizmGüncel'e değerlendirme yapan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, geçtiğimiz günlerde de benzer bir olayın medyaya yansıdığını hatırlattı.

BODER BAŞKANI ÖZYURT: YASAL BOŞLUK VARSA DÜZELTİLMELİ

Türkiye'deki bazı çağrı merkezlerinin bunu uzun süredir yaptığına dikkat çeken Özyurt, ''Tabi işini hakkıyla yapan çağrı merkezlerini bunun dışında tutuyorum. Ortada bir yasal boşluk varsa gerekli düzenleme yapılmalı ve bunu yapanlar ağır cezalara çarptırılmalı. Yapılan büyük bir dolandırıcılık'' dedi.

GECELİĞİ 300 LİRALIK OTELİ 100 LİRAYA SATIYORLAR

Bu dolandırıcıkla mücadele etmenin kolay olmadığını kaydeden Halil Özyurt, ''Tatil satın alan vayandaşlar iyi araştırmalı. Konaklamalarını ya otelden ya da güvenilir acentelerden almalılar. Dolandırıcılar, geceliği 200-300 lira olan otelleri 100 liraya satıyorlar. Öte taraftan telefon aracılığıyla yapılan dolandırıcılık işi sadece turizmde değil her alanda var. İnsanları arayıp, 'terör örgütü ile bağlantınız var' diyerek de dolandırıyorlar. Bu tip dolandırıcılıklara karşı caydırıcı cezaların getirilmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu dolandırıcılıklardan hem vatandaşın hem de otellerin ve acentelerin de zarar gördüğünü kaydeden Özyurt, TÜRSAB'ın da bu konunun üzerinde çalışması gerektiğini kaydetti.




Bu Haber 13.06.2018 - 12:10:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Zekeriyya gumus 19.03.2019 - 11:31

    https://b-m.facebook.com/seyahatmarketi.de/ ( dikat sahte reklam yapiliyor adi mahmut olarak geciyor

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.