Nepal 7.8'lik depremle sarsıldı, bilanço ağırlaşıyor

Nepal 7.8'lik depremle sarsıldı, bilanço ağırlaşıyor
Nepal'in başkenti Kantmandu'nun 80 kilemetre kuzeydoğusunda meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremde bilanço ağırlaşıyor. Nepalli yetkililer, depremde ölenlerin sayısının 1900'ü aştığını belirtiyorlar.


Yapılan açıklamalarda, yıkılan binaların enkazı altında çok sayıda insanın bulunduğunu ve ölü sayısının artabileceğini belirtiliyor. Sadece başkent Katmandu'daki can kaybının 720 olduğu belirtilirken, depremin Hindistan ve Bangladeş'te de can ve mal kaybına neden olduğu kaydedildi. Verilen bilgilere göre, Hindistan'ın Bihar eyaletinde 35, Bangladeş'te 2, Tibet'te ise 12 kişi hayatını kaybetti.



18 DAĞCI ÖLDÜ

Depremin tetiklediği çığda ise Everest'e tırmanan 18 dağcı yaşamını yitirdi. Çığ altında kalan 61 dağcı, yaralı olarak kurtarıldı. Nepal Dağcılık Derneği yetkilileri, yaralananlardan 22'sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Yaralı dağcılar, helikopterlerle Pheriche köyündeki hastaneye taşınıyor.

683 TURİST MAHSUR KALDI

Depremin vurduğu Nepal'de 683 Çinli turistin de mahsur kaldığı açıklandı. Çinli yetkililer, değişik sayılarda 62 Çinli turist grubu ve bireysel seyahatçinin Nepal'de mahsur kaldığını açıkladı. Pazar günü, Çin ile Nepal arasında 3'ü charter olmak üzere 11 uçuş planlandığı açıklanırken, Çinli ekiplerin de Nepal'e gittiği kaydedildi.

Ülkede bulunan turistlerden ölenler olabileceği düşünülüyor.

GOOGLE'UN ÜST DÜZEY YÖNETİCİSİ DE ÖLDÜ

Depremin çığı tetiklemesi nedeniyle hayatını kaybeden 18 dağcıdan birinin Google'un üst düzey yöneticilerinden Dan Fredinburg oduğu açıklandı. 33 yaşındaki Fredinburg'un, Google'un gizlilik politikalarının başındaki isim olduğu kaydedildi.




Bu Haber 26.04.2015 - 09:43:32 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.