Maliye Bakanlığı'ndan turizmcileri rahatlatan eğlence vergisi kararı

Maliye Bakanlığı'ndan turizmcileri rahatlatan eğlence vergisi kararı
Maliye Bakanlığı, otellere eğlence vergisinde son noktayı koydu. Buna göre adı 'bar' olsa da içki içilip dans edilmediği müddetçe o mekandan 'eğlence vergisi' alınmayacak.


Maliye Bakanlığı’ndan turizmcileri rahatlatan eğlence vergisi kararı geldi. Belediyeler, Bakanlar Kurulu kararını gerekçe göstererek, 5 yıldızlı otellerin içinde bulunan barlara ayrı bir vergi tarifesi uygulamaya başlamıştı. Otelciler, konuyu Kültür ve Turizm, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarına taşıdı. Maliye’den, rahatlatan karar çıktı. Tanımı itibarıyla "içki içilip dans edilebilen" yerlerin bar olduğunu kaydeden Maliye, bar olarak adlandırılan ancak kapsama girmeyen yerlerden eğlence vergisi alınmaması gerektiğini bildirdi.

Bakanlar Kurulu, 2013 sonunda Belediye Gelirleri Kanunu’nda yer alan "Bazı maktu vergi ve harç tarifeleri"ne ilişkin bir karar aldı. Kararla "eğlence vergisi" yükseltilirken, bu vergiye konu mekanların metrekare bazında tarifelendirilmesi yöntemi benimsendi. Kararla bazı yerel yönetimler, otellerden eğlence vergisi almaya başladı.

Bunun üzerine turizmciler, konuyu hükümete taşıdı. Bakanlar kurulunda adı geçen bar tanımlamasının müstakil eğlence yerleri için kullanıldığına işaret eden turizmciler, buralar ile otellerin içinde bulunan ve sadece içki-içecek servisi yapan yerlerin karıştırılmaması gerektiğini buraların servis bankosu olarak kullanıldığını vurguladı ve uygulamanın sona erdirilmesini istedi.Lüks otelleri rahatlatan görüş yazısı, Maliye Bakanlığı'ndan geldi.  (Akşam Gazetesi / Volkan Yanardağ)


Bu Haber 15.07.2014 - 14:57:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.