Havalimanında ebola yok sıtma var

Havalimanında ebola yok sıtma var
Dünyayı tehdit eden Ebola salgınıyla ilgile bugüne kadar Atatürk Havalimanı’nda rastlanan şüpheli vakaların hepsinin sıtma hastası olduğu ortaya çıktı.

 Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller sağlık Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başhekimliği Atatürk Havalimanı’nda Ebola virüsüyle ilgili bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Atatürk Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak şu ana kadar Türkiye’de hiçbir Ebola vakasına rastlanmadığını açıkladı.
 
Kavak, tüm vakaların tamamının sıtma çıktığını bildirdi. Bugüne kadar toplam 24 çağrı aldıklarını belirten Kavak, "Bundan sadece 4 tanesi olası vaka olabilir diye düşündük ve hastaneye sevk ettik. Bunların da tamamı sıtma çıktı" dedi. 
 
Yetkililer 1976 yılında başlayan ebola salgının günümüze kadar olan süreçte en büyük salgın olduğunu hatırlattı. Vaka olasılığı olan uçakların tamamında kişisel koruyucu ekipmanların yüklendiğini belirten yetkililer,  "Eğer ateşli, bulaşıcı hastalık riski olan bir vaka olursa kabin memuru bu kıyafetleri giyerek bu kişiye yaklaşıyor.
 
THY ile alınan kararlar doğrultusunda hasta kişi uçağın en arkasına alınıyor ve sağı solu,önü arkası iki sıra boş bırakılacak şekilde seyahate devam etmesi,gerekirse maske ile koruyucu ekipmanların giydirilmesini istiyoruz. Biz uçağa gittiğimiz zaman genelde hasta arka koltukta tek başına oturuyor oluyor ve sadece bu koruyucu ekipmanlar giymiş tek bir kabin memuru onunla ilgileniyor" dedi. 
 (milliyet.com.tr)


Bu Haber 30.10.2014 - 15:00:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.