Başaran Ulusoy: TUI fiyat kırmaya çalışıyor, oyuna gelmeyeceğiz

Başaran Ulusoy: TUI fiyat kırmaya çalışıyor, oyuna gelmeyeceğiz
Almanya’nın en büyük seyahat acentesi TUI, Türkiye’ye tatil rezervasyonlarının yüzde 40 azaldığını açıkladı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “TUI fiyat kırmaya çalışıyor, oyuna gelmeyeceğiz” dedi


TUI, Türkiye’ye yönelik 2016 yaz sezonu rezervasyonlarının yüzde 40 azaldığını duyurdu. Grup, rezervasyonlarda İspanya, Kanarya Adaları ve Yunanistan'ın öne çıktığını, Türkiye rezervasyonlarında düşüş yaşanması sonrası kapasitenin bir kısmının bu destinasyonlara kaydırıldığını açıkladı.

Milliyet'ten Fehim Genç'e konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise TUI’nin bu açıklamayı fiyat kırmak amacıyla yaptığını vurgulayarak, “Bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi. Ulusoy, Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig’in 16 Şubat’taki Türkiye ziyaretinde konuyu ele alacaklarını söyledi.

'AMAÇLARI FİYAT KIRMAK'

Ulusoy, “TUI, Türkiye piyasasında fiyat kırmaya çalışıyor. Bu nedenle bu raporu açıklayarak Almanya kamuoyunda Türkiye’nin turizm bölgelerinin güvensiz olduğu algısını yaratmaya çalışıyor. Ama biz Türk turizmciler olarak bu oyuna gelmeyeceğiz. TUI pazarlık gücünü eline almak için kozlarını oynuyor” diye konuştu.

Rusya’dan gelen turist sayısı 2014’te 4.4 milyon iken 2015’te ekonomik kriz nedeniyle 3.6 milyona gerilemiş, 24 Kasım 2015’te sınırı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesinden sonra da Rusya Türkiye’ye tatile gitmeyi yasaklamıştı.

Almanya’dan gelen turist sayısı ise 2014’te 5.2 milyon iken 2015’te 5.5 milyonu aşmış, böylece Rus turist kaybının önemli miktarı telafi edilmişti.

2016 sezonu için Alman turist sayısının 6 milyona çıkması beklenirken, İstanbul’da Sultanahmet meydanındaki canlı bomba saldırısında Almanya vatandaşı 11 turistin hayatını kaybetmesi üzerine Almanya ve Avrupa diğer ülkeleri, Türkiye’ye gitmeyi düşünen vatandaşları için üstüste seyahat uyarısı yayımlamaya başladı. Bu gelişmelerin Avrupalıların seyahat tercihleri üzerinde etkili olduğu belirtiliyor.

TUI’nin açıklamasından sonra Avrupa’nın diğer büyük acentaları Thomas Cook ve Der Touristik daha temkinli görüş bildirdiler. Thomas Cook sözcüsü rezervasyonların gelmesini umduklarını, Der Touristik ise rezervasyon iptali olmamakla birlikte yeni rezervasyonlarda gerileme olduğunu açıkladı.

FIEBIG, İSTANBUL'A GELİYOR

Ulusoy, 16-18 Şubat tarihleri arasında Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig ve eşinin TÜRSAB’ın misafiri olarak İstanbul’da olacağını, bu görüşmeler esnasında turizmdeki sorunların giderilmesi ve ilişkilerin daha da geliştirilmesi konularının ele alınacağını söyledi. Ulusoy, “TÜRSAB ve THY iş birliğinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde 26 - 30 Ekim 2016 tarihleri arasında Efes Kongre Merkezi’nde Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Genel Kurulu gerçekleşecek. Kongrenin Türkiye’de toplanacak olması çok güzel bir mesaj olacak. Haftaya yapacağımız görüşmede genel kurul hazırlıklarının yanısıra güncel gelişmeleri de ele alıp, sorunların çözümü için önerileri tartışacağız” dedi.


Bu Haber 10.02.2016 - 10:30:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Davut Sivri 11.02.2016 - 09:10

    Syn Ulusoy , TUI nin fiyat kırmak istediğini hangi acenta tecrübeniz ile anladınız bilmiyorum. Syn. Erdoğan Rusya ve Amerikayı karşımıza alıyor, sizde TUI yi karşımıza alın. Bunlar irite edici söylemler. Böyle büyük bir grubu neden karşınıza alırsınız ki ? Fiyat düşürmek doğrudur anlamına gelmez bu söylemlerim, ama TUI için TURSABın başkanı böyle konuşmamalı. Bence ...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.