Atatürk Havalimanı Avrupa'nın lideri

Atatürk Havalimanı Avrupa'nın lideri
Atatürk Havalimanı, ACI-Europe & SEO Airport Industry Connectivity’nin raporuna göre, Türkiye 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi oldu.

 
 İstanbul’un Avrupa’nın en önemli uçuş merkezi (Hub) konumuna yükseldiğini söyleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bunun en son örneğinin ACI Europe & SEO Airport Industry Connectivity Report’un 44 Avrupa ülkesindeki 461 havalimanını içeren araştırması olduğunu kaydetti. Rapora göre, Türkiye’nin 2004-2014 döneminde havalimanı bağlantı artışında Avrupa birincisi olduğunu belirten Elvan, bu dönemdeki yıllık ortalama artışın toplam bağlantıda yüzde 16, direkt bağlantıda yüzde 17 olduğunu söyledi.

Avrupa’daki 461 havalimanı arasında uçuş merkezi bağlantısı artışında İstanbul Atatürk Havalimanı’nın; toplam uçuş noktası artışında da Antalya Havalimanı’nın ilk sırada yer aldığını anlatan Elvan, “Avrupa Havalimanları arasında hub bağlantısı ile erişilebilirlik artışında İstanbul Atatürk Havalimanı yüzde 29’luk yıllık ortalama, yüzde 22’lik toplam artış rakamıyla birinci” dedi. Rapora göre, bağlantısı en çok olan ilk 5 merkez konumundaki Avrupa havalimanları arasında İstanbul’un yanı sıra Londra Heatrow, Frankfurt, Paris Charles De Gaulle ve Amsterdam havalimanları da var. (Milliyet)
 


Bu Haber 20.07.2014 - 11:08:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.