Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor

Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor
Kısa ismi DETUYAB olan Demre Yatırımcıları İnşaat Turizm Ortak Girişimi Ticaret ve Sanayi A.Ş 1. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor
Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor
Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor
Antalya’da yeni bir turizm merkezi doğuyor
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Antalya’nın Demre ilçesinde yaptığı tahsisleri kazanan şirketler bir araya gelerek DETUYAB’ı hayata geçirdi. Tahsisi alan şirketler, Demre’de bir araya gelerek DETUYAB’ın ilk Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu katıldı. Başkanlığını Antmarin Şirketler Grubu’nun ve Demre’deki Neilson Andriake Beach’in sahibi Hasan Akıncıoğlu’nun yapacağı DETUYAB’ın yönetiminde ise Barut Hotels’ten Haydar Barut, Diyar Demre A.Ş’den de Zeynel Ceylan yer alıyor.

8 tahsis yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Demre’de 8 tahsis yapıldı. Bu tahsislerden Neilson Andriake Beach ilk faaliyete geçen tesis oldu. Şu an bölgede 1 otelin daha inşaatı devam etmektedir. Diğer 6 tahsis ise proje aşamasında. Bölgede ayrıca Ulaştırma Bakanlığı tarafından bir de yat limanı yapılmakta. Yapılan turizm tahsislerinin ve yat limanının tamamlanmasıyla birlikte bölgede büyük bir hareketlilik yaşanacak. 

“Bölgenin kalkınmasını amaçlıyor”

Demre’de yapılan toplantıda Tourism Today’e bir açıklama yapan DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, DETUYAB’ı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yaptığı tahsisleri alan şirketlerin kurduğunu söyledi. Akıncıoğlu sözlerine şu sözlerle devam etti. “Kurulan bu Anonim Şirketi’nde tahsis alan 8 kurum ile Demre Belediyesi ortak. DETUYAB olarak amacımız ortak durumundaki tüm yatırımcılar adına muhtelif sorunların giderilmesi, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarla ilgili temaslarda ortak hareket ederek, bölgenin yurt içi ve dışındaki tanıtım işlevini üstlenmektir.” 

4000 kaliteli yatak geliyor

Yapılan tahsiste ilk yatırımı şirketimiz tamamladı. Neilson Andriake Beach Club’da faaliyete geçti. Yapılan tahsislerden biri ise şu an inşaa aşamasındadır. Diğer 6 tahsis de proje aşamasında. Her biri ortalama 500 yatağa sahip olan bu tatil köyü ve otel tahsislerinin tamamlanmasıyla bölge yaklaşık 4000 kaliteli yatak kazanmış olacak. Turizm yatırımları ve yapılacak olan alt yapı çalışmalarıyla bölge ciddi bir turizm merkezi haline dönecek. Bölgede Ulaştırma Bakanlığı tarafından inşaa ettirilen 700 yat kapasiteli bir de marina bulunuyor. Çok hızlı bir şekilde inşaası devam eden marina, 2016 yılında faaliyete geçecek.

Demre’nin potansiyeli çok büyük 

Çok bakir bir bölge olan Demre’nin turizm potansiyeli yüksektir. Doğal ve tarihi zenginlikleri ise saymakla bitmez. Bölge, bilindiği üzere inanç turizminin de en önemli durakları arasında yer almakta. Dünyanın Noel Baba olarak tanıdığı St. Nicholas’ın doğduğu yer Demre’dir. Noel Baba Kilisesi ve mezarının Demre’de olması, Türkiye turizmi ve tanıtımı için çok büyük bir potansiyel. Hali hazırda bölgede ciddi bir günübirlik turist girişi olmaktadır. Bölgenin ulaşım ve alt yapı imkanlarının geri kalmış olmasından dolayı turizm hareketi tam anlamıyla başlayamamıştır. Şu anda alt yapı, kanalizasyon ve su alt yapısı inşaa halinde. 2015 yılının ikinci yarısında bunların tamamlanması öngörülüyor. 

Büyükşehir Belediyesi çalışmalara başladı

Demre’nin alt yapısı, yolları, elektrik ve su yatırımlarının yapılması için bölgenin öncelikle iç yollarının açılarak, tamamlanması gerekmekte. Bölge, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçtikten sonra yönetim bölgeye çok önem verdi. Bu iç yollar için çalışmalar hemen başladı. İkinci nokta ise enerji. Bununla ilgili Demre Kaymakamlığı girişimlerde bulundu. Kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları ise devam ediyor. 

Turizmciler havalimanı istiyor

Yapılan tesisler, marina ve alt yapı çalışmalarının sona ermesiyle birlikte bölge turizmle kalkınacaktır. Ancak bu turizm hareketliliği için Demre – Finike Karayolu’nun standartının yükseltilmesi gerekiyor. Tabii ki en önemli konulardan biri de havalimanıdır. Biz, turizm yatırımcıları olarak bölge turizminin daha iyi yerlere gelmesi için havalimanı yapılmasının çok büyük yarar getireceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi turistler gidecekleri tatil bölgesine rahat bir ulaşım ister. Bunun için de havalimanı şart. Bu konuyla ilgili süreç içerisinde girişimlerimiz olacak. Bu havalimanı sadece Demre’ye değil; Kaş, Kalkan, Finike ve Kekova’ya büyük bir yarar getirecektir. 

Kaymakam turizmcileri yalnız bırakmadı

Demre turizmi için büyük önem taşıyan DETUYAB’ın 1. Olağan Genel Kurulu’nu Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman’da yakından takip etti. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Karaman, Demre turizminin geleceğini turizmle inşaa etmek istediklerini söyledi. Demre’nin turizm ölçeğinde, gelecek vizyonu olan bir bölge olduğunu söyleyen Kaymakam Karaman, “Bu bölge, geçmişinde hep tarımla uğraşmış. Bölgenin turizmde gelişememesinin en önemli sebebi ise ulaşım sorunlarıdır. Aslında Demre’nin inanılmaz bir potansiyeli var. Bölgeye özgü tarihi ve doğal güzellikleri sıralamakla bitmez. Bu güzellikler keşfedilmeyi bekliyor. Turizm yatırımları geldikçe insanlar bu bölgeyi tanıyacak” dedi. 

Akdeniz’in gizli cenneti

“Demre, potansiyel itibariyle artısı eksisinden daha fazla olan bir bölgedir” diye konuşan Yusuf İzzet Karaman konuşmasına şöyle devam etti. “Bununla ilgili olarak her kesime görevler düşüyor. Bizler turizm ile iç içe yaşamak ve Demre’nin geleceğini turizmle inşaa etmek istiyoruz. Bunun en önemli sebebi ise burasının sahip olduğu kültürel ve tarihi mirastır. Dünyada Noel Baba denince ilk akla gelen bölge bilindiği gibi Demre’dir. Noel Baba’nın doğum yeri Demre’dir. Noel Baba olarak bildiğimiz St. Nicholas’ın doğduğu yeri görmek için insanlar binlerce kilometre uzaktan geliyor. Ayrıca Kekova gibi Akdeniz’de gizli bir cennet olan tarihi ve doğal güzelliklerin bir arada olduğu bir bölge var. Buranın da gerekli çalışmalar sonucunda turizme kazandırılması lazım.”
 
 
 


Bu Haber 28.10.2014 - 10:25:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Serdar Sağlamtunç, FCSI 02.11.2014 - 12:15

    Güzel bir proje. Umarım bugüne kadar yapılmış olan aksaklıklar ve yanlış kararlar bu projenin başlangıcındaki kilit taşı olsun. Böylece belki de 50 yıllık bir projeksiyon yapılarak çok özenle bir değerlenirme gerçekleştirilip bu bölge ilelebet örnek bir turizm merkezi olur. Bundan en çok kazançlı çıkacaklar ise bu yatırımları yapacak girişimcilerdir. Hava, su, toprak, deniz, ağaç, gıda, personel, tesis, atık konularında uygulanabilir projeler çok kolaylıkla hayata geçirilebilir. İşi bu açıdan görerek olumlu bir yapılanma ve uygulama görmek herhalde hepimizi memnun eder ayrıca güzel bir örnek oluşturarak belki de turizmin makus tarihini değiştirme olanağı bulunur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.