Alman TV kanalından Türkiye belgeseli: Tatil cennetinin çöküşü

Alman TV kanalından Türkiye belgeseli: Tatil cennetinin çöküşü
Almanya'nın Bavyera bölgesinde yayın yapan TV kanalı BR'ın (Bayerischer Rundfunk), Türkiye ile ilgili 1 Mart'ta yayına girecek 'Tatil cennetinin çöküşü' adlı bir belgesel hazırladığı belirtildi.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Mittelbayerische.de
'de konuya ilişkin olarak yer alan haberde, ''Darbe girişimi ve İstanbul Atatürk Havalimanı saldırısı başta olmak üzere durmak bilmeyen terör saldırıları geçtiğimiz yıl Türkiye'yi çarpıcı bir şekilde aşağıya çekti. Son zamanlarda ise ülkenin kredi notu endişe verici seviyeyelere düştü. Türkiye, turizmden ciddi gelir elde eden bir ülke. Ancak turistler, hayatlarından endişe ettikleri için, haklı olarak, bu ülkeden kaçıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre, 2016 yılında ülkenin turizm gelirleri yüzde 30 oranında düştü. Türkiye, sadece Almanya'dan 1.7 milyon turist kaybetti.'' ifadelerine yer verildi.

Yazının devamında şu ifadelere yer verildi:

''Tatilciler doğal olarak, tatil yaptıkları yılın en güzel haftalarında rahatlatıcı zaman geçirmenin ötesinde güvenlik isterler. Geçen yıl sadece İstanbul Atatürk Havalimanı'nda saldırı yaşanmadı; Ocak 2016'da Sultanahmet'te 12 Alman turist intihar eylemcisinin kurbanı oldu.

Johannes Höflich ile birlikte bir grup yazar, 'sözde tatil cenneti' Antalya'ya giderek detaylı bir araştırma yaptı. Sadece birkaç yıl önce turistlerin tatilin keyfini çıkardığı çok sayıda otel kapalıydı. Hala açık olan kafe ve restoranlardaki garsonların güler yüzleri ise çoktan kaybolmuştu.

Hatta Türkiye'nin Ege kıyılarındaki bakir koylarda bir plaj tatili bile düşünülmüyor artık. Orası da, Avrupa'ya geçmek için bekleyen on binlerce mülteciyle dolu. Bunlarda bazıları hemen yakındaki Yunan adalarına geçmeyi göze alacak. Belki de oraya asla varamayacaklar ve cansız bedenleri dalgalar tarafından tekrar kıyıya vuracak.''

Haberde, söz konusu belgeselin 1 Mart 2017'de yayınlanacağı belirtildi.


Bu Haber 27.02.2017 - 12:10:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.