ABD'li şirket açıkladı: Oteller online mecrada pazar paylarını nasıl artırır?

ABD'li şirket açıkladı: Oteller  online mecrada pazar paylarını nasıl artırır?
Otellere internet ve teknoloji konusunda çözüm hizmetleri sunan Pelican Hotel Solutions, otellerin online mecrada pazar paylarını artırabilmek için neler yapmaları gerektiğini açıkladı.


TurizmGüncel

Gün geçtikçe hayatımızda daha fazla yer etmeye başlayan ve alışkanlıklarımızı hızla değiştiren internet, seyahat sektörünü de aynı oranda değiştiriyor.  Her geçen gün seyahatlerin daha fazla  internet üzerinden alınması, hem otelciler, hem de tur operatörleri için yeni fırsatlar ortaya çıkarıyor. Online seyahat acenteleri internetteki pazar paylarını daha fazla arttırmak için agresif kampanyalar düzenleyerek geleneksel tedarikçilerle direkt bir rekabet içine giriyorlar.
 
KENDİNİZLE REKABET ETNEYİ BIRAKIN

Burada anahtar kelime fiyat. Pek çok otelin yaptığı ortak hata, online acenteler için oluşturdukları paketleri kendi web sitelerinde sunamamaları. Online acente ile otelin resmi web sitesindeki paketlerin ve fiyatların farklı olması, otelde konaklamaya karar vermiş müşteriyi ister istemez daha iyi fiyat için online acenteye yönlendirecektir. Bu yüzden tüketici güvenini kazanmak ve rezervasyonların otelin kendi web sitesinden yapılmasını sağlayabilmek için bütün online dağıtım kanallarındaki fiyatların sürekli ve sıkı bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Kendi resmi sayfasında en düşük fiyatı öneren otel, müşterilerini buradan alışveriş yapma konusunda cesaretlendirecektir.

OTELİNİZ BÜTÜN ONLINE KANALLARDA BULUNMALI

2012 yılında 2,4 milyar insanın internet kullandığı tahmin ediliyor. Dünyanın dört bir yanına dağılmış olan bu kullanıcılar, anadilleri dışında bir veya birkaç dili konuşabiliyorlar. İnternet kullanan bu 2,4 milyarlık kitle, alışveriş yapmadan veya tatil satın almadan önce sosyal medyadan, değerlendirme sitelerinden ve başka online kanallardan kıyaslama yaparak en iyi fiyatı bulmaya çalışıyor. Bu yüzden bir otel bu mecraların hepsinde bulunmalıdır. Online mecralarda ne kadar yaygın şekilde bulunursanız, oteliniz marka bilinirliğini de o oranda artırmış olursunuz. Ancak bu konuda da dikkatli olmalısınız. Zira bulunduğunuz tüm online mecralardaki fiyatları yakından takip etmelisiniz. Aksi takdirde kayba uğramak kaçınılmaz olur.
 
Billboard etkisi: İnternetteki tüketicilerin online seyahat acentelerinin sayfalarında araştırma yapmadan otel siteleri üzerinden rezervasyon yaptırmadıklarına dair pek çok kanıt var. Billboard etkisi tüketiciler online seyahat acentelerinde arama yaparken otelinizin markasının görünerek bilinirliğinize katkı sağlaması açısından size yardımcı olabilir. İşin aslı online seyahat acentelerinden sizin otelinizin internet sitesine geçerek rezervasyon yapmalarına yardımcı olur.

Yeni misafirler kazanma: Online seyahat acenteleri tesisinizi yeni müşterilere tanıtmanızda yardımcı olur. Otelinizin resmi internet sitesi sadece birkaç farklı dilde hizmet verir. Ancak bir online seyahat acentesi daha büyük bir pazar dağılımına sahip olduğu için çok sayıda dilde tanıtım yapar. Birçok dilde bilgi akışı otelinizi yeni pazarlarda tanıtmanıza katkıda bulunur. Ayrıca bu yolla kazanacağınız misafirler sadık müşterileriniz haline gelebilir. Otelinizi arkadaşlarına tavsiye ederek direkt satış yapmanızı sağlayabilirler.

Küçük otellere yardım: Sınırlı pazarlama bütçelerine sahip küçük oteller online seyahat acentelerinden faydalanarak çok sayıda pazara kendilerini taşıyabilirler. Dünya çapında müşteri yakalama şansı kazanırlar. Düşük sayılarla çalışan tesislerden yüksek oranda komisyon alsalar da online seyahat acenteleri pazar payını artırmada küçük oteller için etkin bir mecra olabilir.

DOĞRU MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ 

Sürekli değişen pazar koşullarında otelleri rekabetçi kılan ve müşterilerini kaybetmekten uzak tutan tek şey fiyatlandırma değildir. Büyük oteller indirimler, promosyonlar ya da küçük grupların ve bağımsız otellerin sunamayacağı maliyetli programlar sunarak yarışta tutunmaya çalışırlar. Doğru müşteri ilişkileri yönetimi sadece müşteriyi elde tutmaya değil misafirin tesisi arkadaşlarına veya meslektaşlarına tanıtmasına da katkı sağlar. Sosyal medyada yakalanacak hızlı bir büyüme müşteri ilişkileri yönetiminin de etkisini artırır. Oteller doğru müşteri ilişkileri yönetimi şu adımlarla oluşturabilirler:

Otomatik kampanyalar ve e – postalar: Müşterilerinizle özel paketler, promosyonlar ve tatil / özel gün kutlamaları içeren otomatik e – postalar gönderin ve onlarla iletişiminizi taze tutun.
Sosyal medya yönetimi. Sosyal medya pazarlaması iki tarafı keskin bir bıçak gibidir. Kötü bir tecrübe yaşamış bir müşteri binlerce potansiyel müşteriyi etkileyebilir. Oteller tüm seyahat ile ilgili sosyal medya platformlarını, blogları, internet sitelerini sürekli takip etmelidir. Olumlu yorumlar saygılı bir dille, olumsuz yorumları da dikkate alarak, minnetle karşılamalıdır. Kötü paylaşımlar dahi eğer otel iletişimi başarılı kuruyorsa yararlı hale getirilebilir. 

Teknolojik entegrasyon: Doğru müşteri ilişkileri yönetimi sağlamak için yerine getirilen takip ve iletişim görevleri otel çalışanları için ciddi bir iş yüküdür. Müşteri ilişkilerini otelin rezervasyon motoruna ya da merkezi rezervasyon sistemine entegre etmek pek çok görevin otomatik bir şekilde halledilmesine olanak sağlar. Bu da insan kaynakları yükünü hafifletir.
Online rezervasyon süreci ve sosyal medyanın etkin kullanımı otelin sunduğu ürünün kalitesi sayesinde elde edilen olumlu dönüş kadar değerli bir dönüş sağlar. En basitinden kendini işine adamak isteyen bağımsız bir otel ekibi ve yönetimi bu kanalları kullanarak müşterilerine verdikleri hizmeti mükemmelleştirmek için yeterli zaman ve enerjiyi kazanmış olurlar. Böylece her misafir memnun, rahat ve yeni bir konaklama için hevesli bir müşteriye dönüşmüş olur.
 


Bu Haber 04.03.2013 - 16:52:56 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.