Turizmciye yol gösterecek ITB Seyahat Trendleri Raporu açıklandı

 Turizmciye yol gösterecek ITB Seyahat Trendleri Raporu açıklandı
IPK International tarafından ITB Berlin için yapılan araştırmaya göre, Avrupa’da tatile çıkan insan sayısındaki artış devam ediyor.


TurizmGüncel 

Avrupa’nın pek çok bölgesinde etkisi devam eden ekonomik krize rağmen, turizmdeki artış eğilimi sürüyor. IPK International tarafından yapılan “2014 Öngörüleri” adlı araştırmaya göre, önümüzdeki sezon pozitif bir görüntü çiziyor.  

Araştırmadan elde edilen bulgulardan temel başlıklar şöyle:

AVRUPALI TURİST "KISA MOLA"YA YÖNELİYOR

2013 yılının ocak – ağustos ayını kapsayan 8 aylık dönemde, geçen yılın aynı dönemine göre,  Avrupa’dan yurtdışına çıkan turist sayısında yüzde 2,5, geceleme gecelemeli seyahatlerde ise yüzde 2’lik bir artış kaydedildi. Turistlerin yurtdışında yaptığı harcamalardaki artış ise yüzde 1 olarak gerçekleşirken, seyahat başına geceleme oranı 2 puan düşerek 7,9’a geriledi. Geceleme sayısındaki bu düşüş, Avrupalı turistin giderek daha fazla “kısa molalara” yöneldiklerini gösteriyor.

EN SAĞLIKLI BÜYÜME RUSYA'DA 

Müşteri eğilimleri kaynak pazarlara göre değişkenlik gösteriyor. Rusya pazarı yüzde 12 gibi sağlıklı bir büyüme sergilerken, ekonomik krize rağmen Fransa pazarında yüzde 5’lik bir artış olduğu göze çarpıyor. Fransa’yı, İsviçre, İngiltere, Belçika ve İsveç takip ediyor. Almanya pazarındaki ortalama büyüme oranı ise yüzde 2 olarak hesaplandı. Tahmin edileceği üzere, İtalya ve İspanya pazarlarında gerileme yaşanırken, İtalya’daki düşüş oranı yüzde 5’i aştı.

GÜNEY AMERİKA VE ASYA PASİFİK BÜYÜYOR

Güney Amerika ve Pasifik bölgelerinin istikrarlı büyümesi ise devam ediyor. Buna göre, Güney Amerikalı seyahatçilerin sayısı yüzde 9 oranında artarken, Pasifik bölgesindeki artış oranı ise yüzde 6 olarak kaydedildi. Kuzey Amerika pazarı ise stabil seyretti. 

2014 İÇİN POZİTİF ÖNGÖRÜLER

2014 yılında seyahat sektörü sezon derece pozitif bir görünüme sahip. Araştırmaya katılanların yüzde 38’i ekonomik durumun seyahat planları üzerinde etkili olduğunu belirtiyor. Bu oran, geçen yıl yüzde 36 olarak ölçülmüştü. 2014 yılında daha fazla seyahat edeceğini belirtenlerin oranı geçen yılkiyle (yüzde 28) aynı olurken, yüzde 42’lik bir kesim, 2013 yılındaki seyahatine benzer bir seyahat yapacağını beyan etti. Araştırmaya katılanların sadece yüzde 10’u (geçen yıl bu oran yüzde 11’di) 2014 yılında daha az seyahat edeceğini beyan etti. Yapılan araştırmalardan yola çıkarak, seyahat pazarında ortalama yüzde 2 – 4 arasında bir büyüme gerçekleşecek. En büyük büyüme ise yüzde 10 ile yine Rusya pazarından gerçekleşecek. 

ALMANYA 2014'TE YÜZDE 3 BÜYÜYECEK

İsviçreliler ve İngilizler, seyahat etme arzusunda olduklarını belirtiyorlar. 2014 yılında Almanya pazarındaki büyüme oranı yüzde 3 olacak. Fransa ve İspanya pazarları ılımlı seyredecek, İtalya’daki düşüş ise devam edecek.
 


Bu Haber 03.12.2013 - 14:27:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.