Bağlıkaya, Çorabatır ve Karaer’den aşı pasaportu yorumu

Bağlıkaya, Çorabatır ve Karaer’den aşı pasaportu yorumu
Türkiye pek çok bilinmezin olduğu pandemi ortamında 2021 sezonuna hazırlanıyor. Avrupa’da dolaşan ‘aşı pasaportu/sertifikası’ haberlerini ise sektör yakından takip ediyor.

Aşılanan insanların AB içinde serbest dolaşımına imkan sağlayacak ‘aşı pasaportu/sertifikası için Avrupa Birliği Komisyonu’nun yasa teklifi vermeye hazırlandığı belirtiliyor. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Dijital Yeşil Geçiş Kartı" için yasal düzenleme teklifini sunacaklarını bildirdi. Von der Leyen, sosyal medya paylaşımında dijital belgenin kişilerin aşı olup olmadığı, aşı olmamış kişilerin PCR test sonuçları ve Kovid- 19 geçirmiş kişilerin antikor geliştirip geliştirmediğine dair bilgileri içereceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Sabah’tan Betül Alakent’e konuşan turizmciler ise Türkiye’yi oyun dışına bırakmayı hedefleyen uygulamanın başarı şansının olmadığına dikkat çekiyor.

Firuz Bağlıkaya: Ekonomik kayıp yaşanır, bu çaba boşa çıkacak

Bu yönde bir yasağa gidilmesinin başta turizm olmak üzere birçok ekonomik kaybı da beraberinde getireceğini anlatan Firuz Bağlıkaya, "Yunanistan Türkiye'yi zor durumda bırakmak için çabalıyor ancak çabası boşa çıkacak. Kaldı ki Avrupa'nın aşılanma oranları zaten çok düşük. Türkiye Almanya'yı aşılamada neredeyse katladı. Demek ki bu aşılama ekonomik güçle değil organizasyon kabiliyetiyle alakalı. Türkiye organizasyon kabiliyetindeki başarısını pandeminin en başından beri gösterdi" dedi.

Sururi Çorabatır: Lobi çalışması güçlenmeli

TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Yunanistan'ın Türkiye'nin önünü kesmek amacıyla aşı pasaportu konusunda ısrarcı davrandığını söyledi. Yunanistan'ın bu çabasından sonuç alamayacağını anlatan Başkan Çorabatır, "Ancak bizim de lobi çalışmalarımızı güçlendirmemiz şart" diye konuştu.

Yıldıray Karaer: Aşımada belli bir seviyeye gelmek 2-3 yıl alır

Corendon Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, "Avrupa'da henüz aşılanma oranları istenilen seviyelerde değil. Dünyada aşılanmanın belli bir seviyeyi yakalaması 2-3 yıl alır. Avrupa'da dahi bu yıl tamamlanmaz. Belki bizdeki HES kodu gibi bir QR kod hayata geçer" değerlendirmesini yaptı.


Bu Haber 05.03.2021 - 12:10:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.