Rusya’da 2026 yaz satışları başladı, Türkiye turları 92 bin ruble
Rusya’da tur operatörleri 2026 yaz sezonu satışlarına başladı. Türkiye’ye iki kişilik tatiller 92 bin rubleden başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Turizm Güncel – Dış Haberler
Rus tur operatörleri, 2026 yaz sezonuna ait erken rezervasyon satışlarını açtı. Türkiye, Mısır, Tayland, Vietnam, Küba ve Venezuela gibi başlıca tatil destinasyonları, şu anda Rus turistlere sunulan erken dönem paketleri arasında yer alıyor.
Erken satış döneminde en geniş program Türkiye’ye ait. PEGAS Touristik, Coral Travel, Anex, FUN&SUN ve Intourist gibi büyük tur operatörleri, Antalya, Bodrum, Dalaman ve Kuşadası’na yönelik charter uçuş programlarını şimdiden duyurdu. Charter seferleri, Moskova başta olmak üzere ülkenin 23 farklı şehrinden yapılacak. Bunlar arasında Kazan, Yekaterinburg, Samara, Soçi, Ufa ve Saint Petersburg da bulunuyor.
Türkiye paketlerinde fiyatlar, uçuş ve “her şey dahil” konaklama dâhil olmak üzere iki kişi için ortalama 92 bin ila 200 bin ruble arasında değişiyor. Ege ve Akdeniz kıyılarındaki dört yıldızlı otellerde ortalama fiyat 100–130 bin ruble, beş yıldızlı otellerde ise 150–200 bin ruble seviyesinde. En uygun fiyatlar genellikle Güney Rusya’dan, özellikle Soçi ve Vladikavkaz çıkışlı Antalya turlarında görülüyor. Uzak şehirlerden, örneğin Saint Petersburg veya Arkhangelsk’ten yapılan uçuşlarda fiyatlar belirgin biçimde yükseliyor.
Mısır’a yönelik erken satışlar da başladı. Şarm el Şeyh ve Hurgada’ya charter seferleri planlanıyor. İki kişi için “her şey dahil” paketlerin ortalama fiyatı 120 bin ila 190 bin ruble aralığında. Dört yıldızlı otellerde konaklama ortalama 130–150 bin ruble, beş yıldızlı tesislerde ise 180 bin ruble civarında.
Asya destinasyonlarında fiyatlar daha yüksek seyrediyor. Tayland’ın Phuket adası için charter uçuşları Moskova, Yekaterinburg, Novosibirsk, Krasnoyarsk ve Irkutsk’tan yapılacak. Kahvaltı dahil 10 ila 13 gecelik paketlerin fiyatı 180–200 bin ruble düzeyinde. Vietnam’ın Nha Trang sahiline yönelik turlar ise 13 farklı şehirden düzenlenecek; burada da iki kişilik konaklama fiyatı 210–230 bin ruble arasında değişiyor.
Karayipler destinasyonları arasında yer alan Küba ve Venezuela da Rus turistler için erken satış programına dahil edildi. Moskova çıkışlı bu turlar, “her şey dahil” konseptte 10–11 gecelik konaklamayı kapsıyor. Küba’da ortalama iki kişilik paketler 220–250 bin ruble, Venezuela’da ise 240–310 bin ruble aralığında satılıyor.
2026 yaz sezonu genelinde fiyatlar geçen yıla göre dengeli seyrediyor. Tur operatörleri, erken rezervasyon yapanların toplam tur bedelinde yüzde 40 ila 50 arasında tasarruf sağlayabileceğini belirtiyor.
Sektör temsilcilerine göre, Rus turistlerin ilgisi bu yaz da en çok Türkiye ve Mısır’a yönelecek. Tayland, Vietnam ve Küba gibi uzak destinasyonlara olan talebin ise yaz ortasında artış göstermesi bekleniyor.
İlgili Haberler

Turistler en çok hangi ülkelere gitti! BM listeyi açıkladı: Türkiye kaçıncı sırada?
Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, Avrupa'nın turizmde en çok tercih edilen kıta olduğunu açıklarken; ilk 10 ülke sıralamasını da yayınladı.

Bakan Ersoy ile THY'den ortak turizm planı: Hedef yeni pazarlar
Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve THY heyeti bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'nin turizm potansiyelini artırmak için alternatif pazarlar ve yeni destinasyonlar konuları ele alındı.

Kuşadası'nda sarı yaz bereketi! Hedef yıl sonuna kadar 2 milyon turist
Kuşadası'nda ekim ayında otellerde doluluk oranı yüzde 70'e ulaşırken, kruvaziyer turizmi ile birlikte bölgede yıl sonu hedefinin 2 milyon turist olduğu belirtildi.



%20(2).gif)

