Zekeriya Şen: Turizm sektörünün Vakko'suyuz!

Zekeriya Şen: Turizm sektörünün Vakko'suyuz!
Fest Travel Genel Müdürü Zekeriya Şen, Turizm Güncel’e hem yeni projelerini hem de turizm sektöründe yaşanan sorunları anlattı.


Eda Özsoy - Turizm Güncel

Fest Travel’in turizm sektöründe ayrı bir konumda olduğunu anımsatan Şen, şirketin çalışmalarını ‘kalite ve güven’ mottolarıyla sürdürdüğünü söyledi.

BİZ GÜVEN SATIYORUZ

Tüketicinin kendilerinden güven satın aldığını belirten Şen,

“Bazen sattığımız gezilerin  çok pahalı olmasından yakınanlar olabiliyor. Ancak unutulmaması gereken bir şey var; armut ile elma asla kıyaslanamaz. Tüketici, önce yaptığımız gezinin içeriğine bakmalı. Hangi kalitede otel, ulaşım aracı kullanılıyor?  Neler dahil, rehber kim?

Bizim ürünümüzün başka şirketlerle kıyaslanmaması gerekiyor. Vakko gömlek de giyebilirsin, Network de.. Birini 100 liraya diğerini 700 liraya alırsın. Vakko’dan gömlek alırken ‘fiyatı neden 700 lira’ der misin? İşte ana nokta bu.

Şimdiye kadar hiç kimseyi hiçbir şekilde yarı yolda bırakmadık. Güven bizim vazgeçilmez prensibimiz oldu” diye konuştu.

YENİ BİR MÜŞTERİ KİTLESİ OLUŞTU

Fest Travel’da yaş grubu 35 ile 45 arası olan yeni bir müşteri kitlesinin oluştuğunu kaydeden Şen, bu kesimin İstanbul’dan olduğunu anımsattı. Henüz Anadolu’ya giremediklerini vurgulayan Şen, “Çünkü bizi bu anlamda temsil edebilecek birilerini bulamadık. Gezi kültürünü en üst düzeyde tüm Anadolu’ya yaymak istiyoruz ama bu kolay değil...” diye konuştu.

ORTA SEGMENTE HİTAP EDEN KALİTELİ GEZİLER YAPACAĞIZ

İki yıl önce Engezi.com adında yeni bir site kurduklarını hatırlatan Şen, şu bilgileri verdi:

“Engezi.com orta segmente hitap eden bir portal. Bu siteyi neden kurduk; çünkü insanlar, bizden Fest Travel’in güven felsefesini yansıtabileceği, otellerine göre uygun fiyatlı turlar da bekliyor. Şu anda üzerine yoğunlaşmadık ama uzun vadede bu projemizi canlandıracağız.”

SOKAKTA İNGİLİZCE KONUŞAN HERKES TURİZMCİ OLAMAZ

Türkiye’deki turizm sektöründe hala çok fazla aksaklık bulunduğunu hatırlatan Şen, bu konudaki kaygılarını şöyle dile getirdi:

“Bir ülkede bir tur operatörü öncüyse, diğerleri tarafından saygıyla karşılanır. Ancak  Türkiye’de böyle değil. Türkiye’de biri başarılıysa, diğerleri kuyusunu kazmakla meşguldür. Orijinal fikirlere de saygı yok. Gelişi güzel kopyalamalar var malesef.. Bu sorunu aşmamız gerekiyor. Ayrıca turizm sektörünün yetişmiş işgücüne ihtiyacı var. Turizm  sektöründe, İngilizce bilen herkesi işe alıyoruz. Sokakta İngilizce konuşan herkes  turizmci olamaz. Bunun için turizmde yetişmiş eleman gücü gerekiyor. Hep birlikte bu sorunu çözmek için ortak bir akıl gücü oluşturmalıyız.”


Bu Haber 07.06.2015 - 11:11:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.