Zafer Alkaya: ATM Dubai'de üst segment ürünlere yoğun ilgi var

Zafer Alkaya: ATM Dubai'de üst segment ürünlere yoğun ilgi var
Dubai'de düenlenen ATM-Dubai Fuarına katılan Cornelia Diamond Genel Müdürü Zafer Alkaya, Körfez bölgesinde üst segment ürünleri pazarlayabilecek bir tur operatöüne ihtiyaç olduğunu söyledi.


Yelda Karaca - ATM Dubai

Cornelia Diamond Genel Müdürü Zafer Alkaya, özellikle üst segment ürünler için Duba'deki ATM fuarına katıldıklarını ve acentelerden yoğun ilgi gördüklerini belirtti.



''KÖRFEZDEKİ ACENTELER RAMAZANA ÖZEL PAKET TURLAR HAZILAMAK İSTİYOR''

Körfez acentelerinin Ramazan gibi bazı periyotlar için özel paketler hazırlamak istediklerini ve bu konuda otellerle görüşmeler yaptıklarını kaydeden Alkaya, özellikle üst segment ürünlere ilginin yüksek olduğunu söyledi.

''ZENGİN ARAPLARIN MUHTEŞEM HARCAMALRI VAR''

Arapların Antalya'ya çoğunlukla aile tatili için geldiklerini ve kalış sürelerinin uzun olduğunun söyleyen Alkaya, ''Bizim Ortadoğu'da daha üst gelir grubuna mensup misafirlere ihtiyacımız var. Avrupa'nın metropollerinde çok sayıda zengin Arap turist görüyorsunuz. Muhteşem harcamalar yapıyorlar. Harcamalarından dolayı, Avrupa ülkeleri de onları olduğu gibi kabul etmiş durumda.'' dedi.

'ÜST SEGMENT ÜRÜNLERİ PAZARLAYACAK TUR OPERATÖRÜNE İHTİYAÇ VAR''

Körfez ülkelerinde etkin resort operasyonları yapıp üst gelir grubunu Antalya'ya getirecek tur operatörlerine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Zafer Alkaya, böyle bir eğilimin olduğunu ancak istenen seviyede olmadığını dil getirdi.

''BELEK'İN BU TİP PAZARLARDA ETKİN OLMASI GEREKİYOR''

Alkaya, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti:

Alternatif pazarları değerlendirerek Antalya'da standart ürün satabileceğimiz turisti zaten ağırlıyoruz. Ama, örneğin Belek gibi bölgelerin, bu tip pazarlarda etkin olmaları gerekiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Lübnan gibi pazarlarda üst segment ürüne ciddi bir talep var. Bu nedenle bizim buraları iyi değerlendirmemiz lazım.

2018 sezonu 2017'den de iyi olacak. 2016'yı zaten hiç konuşmuyorum.Bizim için 2014 rakamları esastır. 2014 rakamlarını yakalayamasan iyi bir ivme kazandık diyemeyiz. Kademeli olarak artışlar var ama asıl hedef 2014'ün de ötesine geçebilmek olmalı.


Bu Haber 23.04.2018 - 14:31:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.