Yunanistan turizminde hayal kırıklığı

Yunanistan turizminde hayal kırıklığı
15 Haziran'da turizmi yeniden başlatan Yunanistan, ziyaretçi sayısında ve turizm gelirinde büyük hayal kırıklığı yaşadı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Avrupa'da turizmi ilk başlatan ülke olan ve diğer ülkelere uygulanan kısıtlamalar nedeniyle sektörü toparlamayı hesap eden Yunanistan'ın sezondan beklediğini bulamadığı belirtiliyor.

SETE desteklerin genişletilmesini istiyor

The National Herald'da yer alan habere göre, sezondan beklediğini bulamayan Yunanistan turizm sektörü, hükümetten desteklerin uzatılmasını talep ediyor. Yunanistan Turizm Konfederasyonu (SETE); çalışanların sigorta iş veren paylarının sübvanse edilmesi ve turizm işletmelerinin sözleşmelerini askıya almasına izin vermek gibi önlemlerin genişletilmesini istiyor.

Yunanistan, turizm ülke ekonomisi için kritik önemde olsa da, ABD ve Rusya gibi ülkelere seyahat yasağı uygulamakla kalmadı, koyduğu kısıtlayıcı önlemler de ülkeye gelen ziyaretçiler üzerinde caydırıcı bir etki yarattı.

''5 milyar euro gelir elde edersek iyi''

SETE, 2019 yılında 18,5 milyar euro turizm geliri elde eden Yunanistan'ın 2020'de 5 milyar euro gelir elde etmesini bile başarı sayacaklarını açıkladı.

Mevsimlik çalışan 160 bin turizm işçisi işe alınmadı

Ancak Yunanistan'ın 2020'de 3,5 milyar euro turizm geliri elde edebileceği belirtilirken, mevsimlik çalışan 160 bin turizm personelinin de işe alınmadığının altı çiziliyor. Bu durumun, ülkedeki işsizlik seviyesini 2010'dan sonraki en yüksek seviyeye çıkaracağı ifade ediliyor.

Yunanistan AB’den gelecek 32 milyar euroya güveniyor

Yunanistan'ın en büyük gelir lokomotifi olan turizm sektörü, 169,5 milyar euroluk Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın yüzde 18-20'sini karşılıyor. 2019 yılında 33 milyon turist ağırlayan ve 18,5 milyar euro turizm geliri eld eden Yunanistan'ın, Avrupa Birliği'nden gelecek 32 milyar euroluk hibe ve krediye güvendiği belirtiliyor



Bu Haber 24.08.2020 - 16:09:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.