Yılbaşı tatiline talep 2 kat arttı, hangi ülke sürpriz yaptı?

Yılbaşı tatiline talep 2 kat arttı, hangi ülke sürpriz yaptı?
Yılbaşı tatiline sayılı günler kala tatilciler son hazırlıklarını yapıyor. Yurt içinde ilk tercih İstanbul’a yakın bölgeler ve Antalya olurken, yurt dışından ise Avrupa şehirleri ve ABD oldu. En büyük sürprizi ise Belgrad yaptı. Moskova’ya gidemeyenler en çok Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı tercih etti.


Zor bir yılı geride bırakmaya hazırlanan turizm sektörü son olarak yılbaşı tatili ile yılı kapatıyor. 31 Aralık 2015’in perşembe gününe denk gelmesi turizmcileri sevindirdi. Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Tatillerini haftasonu ile birleştirerek 4 günlük tatile çıkanların ilk tercihleri yurt içinde Bolu Abant, Sapanca, Afyon, Uludağ ve Antalya otelleri oldu. Yurt dışında ise Londra, Amsterdam, Paris, Viyana, Prag, Barselona, Roma ve Venedik tatilcilerin tercihleri arasında yer aldı. Bu yılın sürprizi ise Belgrad oldu. Rusya ile yaşanan sorunlar sebebiyle Türk turistin Rusya yerine ilk tercihi, Sırbistan’ın başkenti Belgrad oldu. Tatile çıkmayıp yılbaşı gecesini dışarıda geçirecek olanlar ise sanatçılı ve yemekli organizasyonları tercih ediyor.

FİYAT ARALIĞI GENİŞ

Yılbaşında yurt içinde pek çok tesisin, özel eğlence programları ve yemekli galaları ile özel konaklama paketleri sunulduğunu söyleyen Etstur yetkilileri, “Yerli misafirin en çok tercih ettiği destinasyonlar İstanbul’a yakın bölgelerdeki oteller ve Antalya otelleri. Ünlü sanatçıların sahne aldığı Kıbrıs otelleri de bu dönem yapılan rezervasyonlarda öne çıkıyor. Yurt dışında ise Avrupa şehirlerinin gözde destinasyonlar arasında bulunduğunu kaydeden yetkililer, “New York, Avustralya-Yeni Zelanda ve Uzak Doğu turları da yoğun ilgi görüyor. Türkiye genelinde yılbaşı programı olan tesislerde yılbaşına özel olarak fiyatlar gecelik kişi başı 140 TL ile 1000 TL arasında değişiyor” dedi. Yurt dışı yılbaşı turlarının neredeyse tamamı tükendiğini belirten Etstur yetkilileri, “Şu an için sadece Paris ve New York satışa açık” diye konuştu.

RUSYA YERİNE SIRBİSTAN

Bu yıl yurt dışı turlarda en çok tercih edilen rotaların başında Belgrad’ın geldiğine değinen Tatilbudur Genel Müdürü Bülent Kuş da, “Rusya ile yaşanan olaylar sonrasında hem vizesiz olması hem de eğlence hayatı nedeniyle birçok misafirimiz Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı terich etti. Belgrad dışında 499 euroluk Barcelona, 499 euroluk Sicilya, 549 euroluk Amsterdam, 649 euroluk Bangkok - Pattaya turlarımız ilgi görüyor. Yurtiçi pazarında ise öncelik Abant’ta. Bölge yaklaşık 15 gün önceden doldu. Sapanca ve Afyon da tercih edilen yerler arasında” dedi.

GEÇEN YILA GÖRE  İKİ KAT ARTTI

Yurt içi yılbaşı turlarında, Uludağ, Kartalkaya, Palandöken, Antalya ve Kıbrıs’ta bulunan otellerin gala programları ile ön plana çıktığını ifade eden Setur Turizm Müdürü Oktay Temeller de, “İki kişilik bir ailenin 3 günlük bir yılbaşı tatili için 1.000 lira ile 4 bin lira arasında bütçe ayırması gerekiyor. Yurt dışı seyahatlerinde en çok tercih edilen rotalar ise Barselona, Viyana, Amsterdam, Miami ve Londra oldu. Yılbaşı tatilinin cuma gününe denk gelmesi talebi arttırdı. Geçen yıla oranla bu yıl yurt dışı ve yurt içi turlarımıza talep artışı 2 kat oldu” dedi.

DAĞLARDA KAR BEKLENİYOR

Jolly Tur Yurt İçi Turlar Müdürü Can Mergen de özellikle Uludağ bölgesinin yılbaşında çok farklı olduğunu söyledi. Uludağ’ın eğlencede en üst seviyeye çıktığını söyleyen Mergen, “Hafta başında kar bekleniyor. Kayak bölgeleri ve termal oteller çok talep görüyor. Uludağ, Kartalkaya ve Sapanca bölgeleri tercihte ilk sırada geliyor. Otellerin bir çoğu doldu. Geri kalanlar da dolmak üzere. 3 yada 4 gece konaklama paketleri var. 250 lira ile 600 lira arasında değişiyor” dedi. Jolly Tur Yurt Dışı Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Her sene olduğu gibi Roma çok talep geliyor. Kısa turlar tercih ediliyor. Bu yıl Bulgaristan’a kayak yapmaya giden çok. Tatilciler elini çabuk tutsun. Çok kısıtlı yer kaldı. 199 eurodan başladı fiyatlar. 399 euroya kadar çıkıyor” dedi.




Bu Haber 26.12.2015 - 09:17:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.