Yazın Türkiye’de tatil yapan Rus aile ne kadar ödeyecek?

Yazın Türkiye’de tatil yapan Rus aile ne kadar ödeyecek?

ATOR Başkanı Maya Lomidze, yaz sezonunda Rus tatilciler için yurt dışı tatili fiyatlarını değerlendirdi.


Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, İzvestiya gazetesine yaptığı açıklamada, yaz aylarında 10 günlük yurtdışı turlarının ortalama maliyetinin kişi başına ortalama 80 bin ila 90 bin ruble arasında olduğunu söyledi.

Genel olarak yurtdışındaki dört ve beş günlük her şey dahil tatillerde maliyetin aşağı yukarı bu düzeyde olduğuna değinen Lomidze, “Daha bütçe dostu alternatifler, 50-60 bin ruble veya bazen 40 bin rubleye bulunabilir. Örneğin Mısır’da talep düşükse fiyatlar da düşmeye başlayacaktır. Aynı durum uçak bileti için de geçerli” ifadelerini kullandı.

GazetemRu'nun aktardığına göre Lomidze, mart sonunda sona eren erken rezervasyon kampanyasının özellikle premium oteller için çok faydalı geçtiğine vurgu yaparak, ekonomik ve orta sınıf segmentteki otellerde ise hala çok sayıda oda bulunduğunu sözlerine ekledi.

ATOR Başkanı, Türkiye’de bir ailenin yedi günlük beş yıldızlı bir otelde konaklama maliyetinin haziran ayında yaklaşık 300 bin ruble olacağını belirtirken, “Temmuz ayında tur maliyeti daha da artacak. Benzer bir tur paketi Ruslara şimdiden 350-380 bin rubleye (85-92,5 bin TL) mal oluyor” diye konuştu.

Yaz mevsiminde BAE’deki otellerin ülkede tatil mevsimi olmaması nedeniyle büyük indirimler sunabildiğini kabul eden Lomidze, öte yandan Türk otellerin fiyat politikasının Rus şirketlerle birlikte yerli turisti de şok ettiğini sözlerine ekledi.



Bu Haber 29.04.2023 - 09:02:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Peyami feyyaz 29.04.2023 - 09:36

    Türk otelleri turist kaziklamakta birinci

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.