Yanlış demlenen çay sağlığa zarar veriyor

Çay yanlış demlenir ve yüksek ısıya maruz kalırsa sağlığa zarar veriyor.


Bugün Gazetesi'nden Serda Kıvılcım'ın haberine göre, Prof. Be­kir Bü­kün, ça­yın içe­ri­sin­de te­in ve ta­nen­ler içe­ren bir bit­ki ol­du­ğu­na dik­kat çe­ke­rek, bu te­in ve ta­nen­le­rin bit­ki­le­rin ken­di­le­ri­ni ko­ru­mak ama­cıy­la sal­gı­la­mış ol­duk­la­rı bileşik­ler ol­du­ğu­nu ifa­de et­ti.

Isı­ya dik­kat

Ça­yın uy­gun bir yön­tem­le pi­şi­ril­me­me­si­nin bu bi­le­şik­le­ri ak­tif­leş­tir­di­ği­ne işa­ret eden Bü­kün, bu du­ru­mun­da kan­se­re va­ra­bi­le­cek za­rar­lar oluş­tu­ra­cak olum­suz du­rum­la­ra yol aç­tı­ğı­nı vur­gu­la­dı. Bü­kün, bu­nun önü­ne ge­çe­bil­mek için ça­yı dem­ler­ken bu bi­le­şik­le­rin ak­tif ha­le gel­me­si­ni en­gel­le­ye­cek ısı de­re­ce­sin­de tu­tul­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni kay­det­ti.

Acı ise iç­me­yin

Ca­fe­ler­de çay içer­ken, yük­sek ısı­ya ma­ruz ka­lıp kal­ma­dı­ğı­nı ta­dın­dan an­la­şı­la­bi­le­ce­ği­ne işa­ret eden Prof. Bü­kün, "Ba­yat ya da ta­nen­le­rin ak­tif ha­le gel­di­ği çay­lar ağız­da acı bir tat bı­ra­kır. Çay içer­ken mut­lak su­ret­le ta­ze dem­len­miş olma­sı­na da dik­kat et­me­li­yiz" de­di. Haberin devamı


Bu Haber 20.03.2015 - 10:06:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.