Vural Karasu: ANEX olarak yasa değişikliğini destekliyoruz

Vural Karasu: ANEX olarak yasa değişikliğini destekliyoruz

ANEX Turizm Grubu CEO’su Vural Karasu, 1618 sayılı yasada yapılacak değişikliği desteklediklerini açıkladı.


Turizm Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sezon değerlendirme toplantısında yaptığı açıklamada, 1618 sayılı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yasasını değiştireceklerini açıklamış, yasal düzenlemeye ilişkin çalışmanın devam ettiğini ve kısa süre içinde Meclis’e geleceğini duyurmuştu.

Ersoy’un bu açıklamasına ANEX Grubundan destek geldi. Turizm Güncel’e açıklama yapan Grubun CEO’su Vural Karasu, 1618 sayılı yasayla ilgili değişikliği desteklediklerini belirtti.

"Tur operatörleri ile ilgili ayrı bir birlik kurulmalı"

1618 sayılı yasanın çok eski olduğunu ve günümüzün ihtiyaçlarına cevap vermediğini kaydeden Karasu “Öte taraftan bu yasa mevcut haliyle tur operatörlerini temsil etmiyor. Yüz binlerce turist ve milyarlarca dolar turizm geliri kazandıran tur operatörleri ile küçük ölçekli turlar düzenleyen acentelerin sorunları aynı değil ve aynı şekilde temsil edilmemeli. Tur operatörlerinin sorunları ayrı. Bu nedenle tur operatörleri ile ilgili ayrı bir birlik kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Turizmde büyük hedefleri olan Türkiye’de işin yasal alt yapısına ilişkin çağın gereklerine ve işin şekline uygun yapısal düzenlemeler yapılması gerektiğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 31.10.2023 - 13:43:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.