VİDEO: Numan Kurtulmuş, Turizm Şurası'nın kapanışında ne mesaj verdi?

VİDEO: Numan Kurtulmuş, Turizm Şurası'nın kapanışında ne mesaj verdi?
1-3 Kasım tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Turizm Şurası, turizmin farklı alanlarında faaliyet gösteren yüzlerce turizmciyi bir araya getirdi. Komisyonların hazırladığı raporlar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletilirken, Bakan Kurtulmuş şuranın son günü kameraların karşısına geçerek komisyon rapoları ve bakanlığın planlamalarına ilişkin bilgi verdi.


TurizmGüncel

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye turizmi için 3 temel stratejjilerinin olduğunu açıkladı. Kurtulmuş, bu stratejileri şu şekilde anlattı:

''YENİ PAZARLARA AÇILACAĞIZ AMA ANA PAZARLARI DA İHMAL ETMEYECEĞİZ''

1. Dünya nüfusunun neredeyse yarısını oluşturan Çin, Hindiatan, Malezya, Endonezya gibi Asya pazarlarına açılarak pazar çeşitlendirmesini sağlayacağız. Bunu yaparken Avrupa ve Rusya gibi ana pazarlarımızı da gözardı etmeyeceğiz.

''ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNDE TEKDÜZE KALDIK''

2. Stratejimizin ikinci ayağı ise ürünlerimizi çeşitlendirmek. Ürün çeşitliliği konusunda şimdiye kadar biraz tekdüze kaldık. Dağ turizminden kongre turizmine, deniz turizminden kış sporları turizmine, sağlık turizminden spor turizmine kadar büyük fevkalade büyük büyük potansiyeli olan bir ülkeyiz.



''MARKALAŞMA İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ''

3. Üçüncü stratejik sütun ise Türkiye imajını pozitif hale getirerek Türkiye markasının değerini arttırmak. Birden fazla karanlık odak dünyada İslam karşıtlığını ve özellikle son yıllarda Türkiye karşıtlığını siyasal bir araç olarak kullanmaya başladı. Avrupa'daki seçimler dolayısıyla Türkiye karşıtlığı geçtiğimiz yıl daha da prim yapmaya başladı. Turizm, algıları pozitif hale getiren önemli bir araç. Siyasetin dili başka, turizminki başka. Turizmi kullanarak Türkiye'nin zengin ve güvenli bir ülke olduğunu insanlara anlatacağız. Genel Türkiye markasının ötesinde, bölgeleri ve değerleri birer küresel marka haline getireceğiz. Mesela Göbeklitepe gibi bir değeri hala çok az insan tanıyor. Büün bunları dünyaya anlatmak için tanıtım seferberliği başlatacağız.

Komisyonlarda konuşulan konuların 5 madde altında toplanmasının mümkün olduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

1. STRATEJİK HEDEF

Bunlardan birincisi turizmde yeni bir stratejik planın ortaya konmasıdır. Burada konuşulan hiçbir şey boşa gitmeyecek. İmkanlarımız ölçüsünde bir stratejik sıralamaya tabi tutarak  bunları sonuçlandırcağız. Bu sorumluluğu hep beraber başaracağız.

2. KOORDİNASYON

Komisyonlarda konuşulan ikinci konu başlığı ise kurum ve kuruluşlar ile bakanlıklar arasında koordinasyon sağlanması. Şuranın açılış gününde 8 bakanla oturup bu konuyu konuştuk. Bundan sonra inşallah bu koordinasyonu sağlayacağız. Turizmciler de bu koordinasyonun bir parçası olacak.

3. YASAL DÜZENLEMELER

Bir diğer konu ise yasal düzenlemeler ve mevzuat yenilemeleri oldu. Bunlardan bir kısmının ben de elzem olduğunu düşünüyorum. Bir kısmı üzerinde ise uzun uzun konuşmamız lazım. Ayrıca bakanlığın teşkilat yasası ve teşkilat yasasını ilgilendiren bazı düzenlemer başta olmak üzere, çok fazla düzenlemeyi yeniden gözden geçirmek durumunayız. Yeni bir turizm yasası hazırlamak da buna dahil.

4. HEDEFE ODAKLANMA

Dördüncüsü ise hedeflere odaklanma. Türkiye iddiası olan bir ülke, sıradan bir ülke değil. Türkiye değişen küresel iklimse rol ve söz sahibi olan bir ülke.  Dolayısıyla turizm hedeflerinin güncellenmesi gerekiyor. Bu hedeflere ulaşmak için çalışacağız.

5. TEŞVİKLER

Komisyonlarda öne çıkan beşinci madde ise teşvikler. Birtakım teşviklere ihtiyaç var. Bu teşvikleri güncelleyerek önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. Uçak şirketlerinie verdiğimiz teşvikleri 9 bin dolara kadar artıracak, ölü sezonda ve az ziyaretçi alınan pazarlarda turist getirenlere daha çok teşvik vereceğiz. Yüksek sezonda verdiğimiz teşvikleri ise bir miktar düşüreceğiz.

İşte Kurtulmuş'un III. Turizm Şurası'nın kapanışında yaptığı konuşma:



Bu Haber 05.11.2017 - 18:48:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.