Venedik artık artık turistleri rezervasyonla kabul edecek

Venedik artık artık turistleri rezervasyonla kabul edecek

İtalya’nın Venedik şehrinin, bu yazdan itibaren turistleri rezervasyonla kabul edeceği açıklandı.


İtalya'nın kanallarıyla ünlü tarihi kenti Venedik, bu yaz itibarıyla turistleri rezervasyonla kabul etmeye hazırlanıyor.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Corriere del Veneto gazetesine verdiği demeçte, Paskalya Yortusu sırasındaki tatil döneminde tarihi kente çok sayıda turistin geldiğine işaret etti.

Yaz aylarından itibaren kentlerine gelecek turistlerin rezervasyon yaptırarak kabul edilmesinin deneneceğini belirten Brugnaro, rezervasyon sayısının 40-50 bin civarı bir sınırı aştığı günlerde Venedik'e giriş için 10 euro'ya varan ücretler ödeneceğini açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre bu rezervasyon ve 'ayakbastı' ücreti sistemi yalnızca kenti günübirlik ziyaret edenler için geçerli olacak.
Venedik de dahil birçok İtalyan kenti halihazırda, turistik konaklama tesislerinde kalan kişilerden günlük "konaklama vergisi" tahsil ediyor.

'Turizmin dengeli yönetimi için gerekli'

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, Paskalya sonrası Twitter'da yayımladığı mesajında, "Venedik'te turizm yeniden başlıyor" dedi ve kente rezervasyonla girilmesi planının "turizmi daha dengeli şekilde yönetebilmek için doğru yol olduğunu" söyledi. Brugnaro, Venedik'in dünyada "bu zorlu deneyi yapan" ilk yer olacağını belirtti.

Sabit nüfusu gittikçe azalan ve ekonomisi neredeyse tamamen turizme bağlı hale gelen Venedik'te, bu kısır döngüyü desteklediği gerekçesiyle kitlesel turizm uzun süredir tartışılan ve çözüm aranan bir konu.

Venedik Belediyesi bu bağlamda kente günübirlik giriş yapanlardan ücret almayı planlıyordu. Turizm sezonunun en yoğun olduğu dönemlerde Venedik'e giriş ücretinin 10 euro'yu bulması planlanıyordu.

Ancak 2020 başında koronavirüs pandemisi nedeniyle seyahat yasakları devreye girip turizm durma noktasına gelince Venedik Belediyesi'nin bu planı da askıya alınmıştı.

70 yıl önce 175 bin seviyesinde olana Venedik nüfusu bugün 50 bin civarına düşmüş durumda. Pandemi öncesinde kentin çektiği turist sayısı ise yıllık 30 milyon olarak hesaplanıyordu.

Paskalya tatilinin ardından, gelecek hafta sonu başlayacak Venedik Bienali'nin de kente ziyaretleri artırması bekleniyor. 2021'de yapılması planlanan 59. Venedik Bienali, pandemi nedeniyle bu yıla ertelenmişti



Bu Haber 20.04.2022 - 08:37:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.