Türkiye'nin Schengen vize reddi Rusya'nın 5 katı

Türkiye'nin Schengen vize reddi Rusya'nın 5 katı

Türkiye’nin Schengen vizesi ret oranının yaptırımlara maruz kalan Rusya’dan 5 kat daha fazla olduğu belirtiliyor.


Geçtiğimiz yaz aylarında gündeme gelen ve son günlerde yeniden artan vize krizi büyümeye devam ediyor.

2022 yılının Şubat ayında Ukrayna’ya uyguladığı askeri operasyon nedeniyle başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere sivil havacılık dahil birçok alanda yaptırıma uğrayan Rusya’da Schengen vize ret oranlarının Türkiye’den 5 kat daha düşük seviyede olduğu belirtiliyor.

Ekonomim’den Selanay Yağcı’nın haberine göre, Schengen vizesine Rusya’dan sonra en çok başvurunun yapıldığı ikinci ülke Türkiye olmasına rağmen aldığı ret oranı Rusya’nın neredeyse 5 katına ulaştı.

Verilere göre Türkiye son 8 yıl içerisinde en çok başvuru yapan Rusya, SuudiArabistan,Fas, Ukrayna’nın yer aldığı ilk 5 ülke arasında da ret oranı en çok artan ülke oldu.

Almanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden Schengen vizesi almak için başvuran kişiler, randevu almak için uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

İData’dan açıklama

Öte yandan konuya ilişkin iData tarafından yayınlanan duyuruda “Bazı sosyal medya hesaplarında vize başvuru ret oranları ile ilgili yapılan paylaşımların iDATA tarafından paylaşılmış gibi gösterilmesi gerçeği yansıtmamaktadır. iDATA’nın vize başvuru sonuçları ile ilgili herhangi bir yetkisi olmadığı gibi, vize başvuru sonuçları ile ilgili de bilgi ve istatistik sahibi değildir.” ifadelerine yer verildi.



Bu Haber 31.05.2023 - 08:44:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.