Türkiye'den Peru'ya seyahat uyarısı

Türkiye'den Peru'ya seyahat uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, kongre darbesi ile iktidarın değiştiği Peru'ya seyahat uyarısında bulundu.


Hükümeti devirmeye çalışmakla suçladığı Kongreyi fesheden ve acil durum hükümeti kuran Peru Devlet Başkanı Pedro Castillo “yolsuzluk, usulsüzlük, kötü yönetim” gibi suçlamalarla görevinden azledildi. Sonrasında ise Kongre Castillo'yu görevden alarak cezaevine gönderdi.

Dışişleri Bakanlığı, darbenin gerçekleştiği günden bu yana büyük olaylarına yaşandığı ve binlerce turistin mahsur kaldığı Peru'ya dönük seyahat uyarısı yaptı.

Bakanlığın yaptığı uyarıda şu ifadelere yer verildi:

1) Peru’da son dönemde meydana gelen toplumsal olaylar nedeniyle, Hükümet tarafından 14 Aralık 2022 tarihinde Peru genelinde 30 gün süreyle olağanüstü hal uygulanmasına karar verilmiştir. Söz konusu gösterilerde can kayıpları ve yaralanmalar olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

2) Söz konusu gelişmeler ışığında halen Peru’da yaşayan ve/veya bu ülkeye seyahat edecek olan vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Lima Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarı ve duyuruları takip etmeleri, kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak durmaları, şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri almaları ve müteyakkız bulunmaları önem taşımaktadır.

Vatandaşlarımızın Konsolosluk Çağrı Merkezimize (+90 312 292 29 29) ilave olarak T.C. Lima Büyükelçiliğine +51 (1) 204 7000 (santral) ve +51 961 348 698 (acil durum) numaralı telefonlardan ve embajada.lima@mfa.gov.tr e-posta adresi üzerinden doğrudan ulaşmaları mümkündür.



Bu Haber 20.12.2022 - 15:51:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.