'Türkiye'de 455 bin kredi kartının bilgileri çalındı' iddiası

'Türkiye'de 455 bin kredi kartının bilgileri çalındı' iddiası

Teknoloji ve iş üzerine yapılan yayınlarda dünyanın önde gelen internet sitelerinden ZDNet, Türkiye'de 455 bin kedi kartı bilgisinin çalındığını yazdı.


Sözcü'den Yiğitcan Kaytman'ın ZDNet'ten aktardığı habere göre, Türkiye'de 455 bin kredi bilgisi çalındı. Haberde, 28 Ekim - 27 Kasım tarihleri arasında çalınan kredi kartı bilgilerinin sanal ortamda satıldığı ileri sürüldü.

Güvenlik araştırmaları yapan Group-IB’den yetkililere ZDNet’e açıklama yaparken verilerin 28 Ekim ile 27 Kasım arasında 4 farklı parça halinde sızdırıldığını öne sürdü. Türkiye merkezli en büyük sızıntı hakkında açıklama yapan Group-IB’den yetkililer, Türkiye’den kartların çok nadiren çalındığını da aktardı.

Hem bankamatik, hem kredi kartları

Hem bankamatik kartlarının hem de kredi kartlarının çalındığını aktaran Group-IB’nin siber suçlar araştırma bölümü başkanı Dmitry Şeştakov, “Kartların son kullanma tarihi, CVV/CVC, kullanıcı adı gibi bilgilerin yanı sıra isim, e-posta adresi ve telefon numaralar bulundu” açıklamasını yaptı.

Şestakov, “Üç kaynaktan dolayı kartlar çalınmış olabilir. Bunlardan birincisi kullanıcının kredi kartı bilgilerini sahte sitelere vermesi, ikincisi browserlardan verileri çalan kötü amaçlı uygulamalar ve üçüncüsü ise JavaScript bazlı dolandırıcıların hacklenmiş sanal mağazaya verilerini girmesiyle olur. Çoğunlukla üçüncü durum yaşanıyor” dedi.



Bu Haber 11.12.2019 - 13:43:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.