Türk otellerindeki indirime rağmen fiyatlar Ruslar için hala yüksek

Türk otellerindeki indirime rağmen fiyatlar Ruslar için hala yüksek

Türk otelleri geçtiğimiz günlerde Rusya pazarı için indirime gitmiş. Yapılan indirime rağmen fiyatlar yüksek kalsa da Rus turistlerin Türkiye tatili talebinde herhangi bir düşüş yaşanmadığı belirtiliyor.


Rusya’da faaliyet gösteren Argumenti i Fakti gazetesi tarafından paylaşılan haberde, son zamanlarda bazı Türk otellerinin indirime gitmesine rağmen Türkiye’de tatil maliyetinin Ruslar için geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 30 ila 50 oranlarında daha yüksek olduğu kaydedildi.

GazetemRu’nun aktardığına göre, online seyahat acentesi kurucusu Anna Nevzorova,  Türkiye’deki fiyatların halen çok yüksek olduğuna vurgu yaptı. Fiyatlardaki son durumu değerlendiren Nevzorova, “Fiyatları çok yüksek olsa da taleplerde düşüş görmedik. Kısa uçuş süresi ve her şey dahil formatı, bu durumda önemli bir tercih sebebi oluyor” dedi.

Yaz sezonunda Türkiye’nin talepte liderliğini sürdürdüğü belirtilirken, premium segmentte ise Türkiye tatillerinin Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) göre iki ila üç kat daha düşük olacağı ifade ediliyor.

Nevzorova, Türk otellerindeki fiyatların tüm sektörü şaşkına çeviren keskin artışında birkaç neden olduğunun altını çizerken, “Türkiye’de sadece Ruslar tatil yapmak istemiyor. Fiyat artışı, aynı zamanda Batılı ülkelerden gelen müşterilerin de Türkiye’ye ilgi göstermesinden kaynaklanıyor. Ayrıca Türkiye’de son aylarda yaşanan yüksek gıda enflasyonu, özellikle her şey dahil formatında çalışan otellerin fiyatları yükseltmesine neden oldu. Otel sahipleri, yükselen her şey dahil formatı maliyetlerini telafi etmeye çalışıyor” diye konuştu.

Rus tur operatörlerine göre, haziran ayında Türkiye’de iki kişilik her şey dahil formatlı üç yıldızlı bir otelde konaklamalı 10 gecelik paket tur maliyeti Ruslar için ortalama 140 bin ila 150 bin ruble olurken, dört yıldızlı bir otelde benzer tatilin maliyeti 145-180 bin ruble civarında olacak.

Beş yıldızlı ekonomik bir otelde ise benzer tarih ve koşullara sahip turlar 150 bin ila 180 bin ruble arasında satılırken, ultra lüks otellerde konaklama yaklaşık 190-275 rubleye mal olacak.

Uzmanlar, Türkiye’de Deluxe olarak nitelendirilen bazı otellerde fiyatların 1-1,5 milyon rubleye de satılabildiğine değinirken, yakın zamanda konuşan Rusya Seyahat Acenteleri Birliği (ATA) Başkan Yardımcısı Aleksan Mkrtchyan, Türk otellerinin Rusya’dan zayıf talep nedeniyle fiyatların düşürmeye başladığını bildirmişti.

Turizm sektörü haberleriyle tanınan RTN ajansına konuşan Mkrtchyan, mayıs ortasında beş yıldızlı bir otelde her şey dahil bir haftalık tatilin tesise bağlı olarak iki kişi için 70 ila 90 bin rubleye mal olacağını belirtirken, “Yaz aylarında fiyatlar yüzde 30-40 civarında artacak ama her halükarda bu yılın şubat ve mart aylarında sunulan fiyatların altında kalacak” diye konuştu.

Uzman, fiyat indirimlerinin mayıs tatilinden sonra başlayacağını varsaydıklarını, ancak Rusya’dan gelen zayıf talebin Türk otelcileri acil önlem almaya zorladığını vurgularken, sektördeki fiyat optimizasyonunun nisan ayı ortasında başladığını, oda ücretlerinin ortalama olarak en az yüzde 30 düştüğünü aktardı.

“Önceden iki kişi için 150 bin rubleye mal olan paket tur, artık 100 bin rubleye satın alınabiliyor” diyen Mkrtchyan, mayıs ve haziran fiyatlarının da oldukça rekabetçi göründüğünü söylerken düşüşün devam edeceğini tahmin ediyor.



Bu Haber 04.05.2023 - 11:16:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • çok beklersiniz

    otelci 05.05.2023 - 09:00

    söylendiği gibi çok artan otel fiyatları fasfasatası aslında siyasi söylemlerden dolayı rusların her zaman ki gibi yaptığı taktikler hangi otel %50-%70 gecen yıla göre fiyat artırmış bütün otelcilere tavsiyem otelleri bedavaya verelim de bu misafirlerde bizlerde devletimizde kurtulsun her dönemde çeşitli sorunlar çıkartarak devlet tarafından da vergi ve uygulamalar konularak bu sektör köreltiliyor fiyatların söylendiği gibi ŞUBAT-MART Aylarından aşağıda olacağını ÇOK BEKLERSİNİZ......

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.