Türk bankalardan Rus turistlere para transferi kısıtlaması

Türk bankalardan Rus turistlere para transferi kısıtlaması

Ruslar arasında popüler olan Ziraat Bankası, Denizbank ve diğer Türk bankaların Rus müşterilerin SWIFT transferine kısıtlama getirdiği bildirildi.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Aralık ayının başlamasından bu yana Denizbank, Ziraat Bankası ve diğer Türk bankalarının Rusya Federasyonu vatandaşlarının online para transferine izin vermediği belirtiliyor.

Rus turizm haber portalı TourDom'da yer alan bilgiye göre, kasım ayında Ziraat Bankasından sorunsuz olarak para transferi yapabilen Rusya vatandaşları aralık ayı ile birlikte artık para transferi yapamaz hale geldi. Haberde bir müşterinin "Aralık ayı ile birlikte Ziraat Bankası para transferi yapmamızı yasakladı. İki farklı hesaptan 10 defa denedik ancak gönderdiğimiz para her defasında hesabımıza geri döndü." dedi Ziraat Bankası yetkililerinin konuyla ilgili açıklama yapmadığı da ifade edildi.

Ruslar arasında popüler olan Denizbank'ın ise Türkiye içinde bile para transferine izin vermediği kaydedildi. Bankanın Rus müşterilere, "Para transferi için hesap açtığınız şubeye gitmelisiniz." dediği ifade edildi.

Geçtiğimiz günlerde de Fibabanka Rusya ve Belarus vatandaşlarının ellerindeki banka kartlarını Türkiye dışında kullanmaya kapatmıştı.



Bu Haber 10.12.2022 - 11:24:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.