Turizmde Ocak - Haziran döneminde net gelir yüzde 1.3 düştü

Turizmde Ocak - Haziran döneminde net gelir yüzde 1.3 düştü
Merkez Bankası 2010 Ocak - Haziran dönemi ödemeler dengesi verilerini açıkladı: Turizm gelirleri 2009'un aynı dönemine göre yüzde 3.9 arttı ve 6 milyar 972 milyon dolara yükseldi.


TurizmGuncel


Merkez Bankası verilerine göre turizmde net gelir düştü. Yani gelirler artarken giderlerler daha fazla arttı. 2009'un ilk altı aylık dönemine göre turizm giderleri yüzde 17.8 arttı ve 2 milyar 160 milyon dolar oldu. Sonuç olarak turizm sektörünün net gelirinde yüzde 1.3 düşüş yaşandı. 2010 Ocak - Haziran döneminde turizmin net geliri 4 milyar 812 milyon dolar oldu.
 

Merkez Bankası 2010 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Ödemeler Dengesi verilerine göre turizm gelirleri geçen yılın aynı dönemine oranla artarken turizm giderleri de artış kaydetti. Turizmde net gelirde ise azalma yaşandı.

Cari açık ise  ilk 6 ayda  yüzde 181 artarak 7 milyar 383 milyon dolardan 20 milyar 743 milyon dolara yükseldi.


Bu Haber 11.08.2010 - 13:25:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.