Turizmciler bayramda umduğunu bulamadı

Turizmciler bayramda umduğunu bulamadı

Turizm sektörü, ülkedeki ekonomik durum ve bayramın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle beklediğini bulamadı.


Turizm sektöründe yaz sezonu durağan başladı. Bayramın hafta sonuna denk gelmesi ve yükselen fiyatlar nedeniyle sektör bayram döneminde beklediğini bulamadı. Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat’a konuşan turizmciler sezonun tam anlamıyla başlamadığını ifade ediyor. Yabancı turist akışında hareketlenme bekleyen sektör, iç turizm konusunda pek de umutlu değil.

Erhan Ustaoğlu: Fiyatlardan dolayı bir talep olacağını sanmıyorum

Küçük Otelciler Birliği Başkanı Ertan Ustaoğlu da bayram döneminde açık olan otellerde doluluğun yüzde 50-70 arasında değiştiğini söyledi. Yabancı turistten hareketlenme beklendiğini ancak yerli turistte düşüş olduğunu söyleyen Ustaoğlu, “Deprem bölgesinden kimse tatile çıkamaz. Diğer bölgelerde de fiyatlardan dolayı bir talep olacağını sanmıyorum” dedi.

Müberra Eresin: Bu bayram sakin

2023 yılına sakin başlandığını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, “Bayram dönemi de geçtiğimiz yıllara göre çok daha sakin görünüyor. Henüz sezon maalesef tam anlamıyla başlamadı. Yerli tatilci açısından bayram tatili kısa olduğu için geçmiş yıllarda olduğu gibi bir hareketlilik oluşmadı. Şehir otelleri ve özellikle İstanbul, bayram dönemlerinde genellikle Ortadoğu pazarı ile yoğun geçerdi ama bu bayram daha sakin görünüyor” dedi.

Firuz Bağlıkaya: Rusları uçak belirler

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ise “Bu yıl bayram tatili hafta sonuna denk geldiği için vatandaşlarımızdan gelen talep, geçtiğimiz yıllara nazaran daha sınırlı kaldı. Özellikle geçtiğimiz yıl enflasyonda yaşanan hızlı yükselişle birlikte tatillerini erken rezervasyon döneminde alan vatandaşlarımız sezon içinde alanlara kıyasla çok uygun fiyata tatil yapabildiler. Bu deneyim erken rezervasyona ilgiyi artırdı” diye konuştu.

Bağlıkaya, Türkiye turizminin bel kemiğini oluşturan Rus turist sayısında ise uçak kontenjanında bir sorun olmazsa problem beklemediklerini söyledi.



Bu Haber 24.04.2023 - 08:55:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.