Turizm sektöründe cezalar elektronik ortamda bildirilecek

Turizm sektöründe cezalar elektronik ortamda bildirilecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, "Turizmi Teşvik Kanunu Hükümleri Uyarınca Verilen İdari Para Cezalarının Tebligatının Elektronik Ortamda Yapılmasına İlişkin Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü kontrolörleri tarafından yapılan inceleme ve denetimler sonucunda ilgili kanun gereğince düzenlenen idari yaptırım tutanakları ile verilen idari para cezalarının elektronik ortamda muhataplarına tebliğ edilmesi ile ilgili usul ve esaslar belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kendilerine tebliğe elverişli elektronik adres kullanma zorunluluğu getirilenler ile elektronik tebligat yapılmasını talep edenler, Elektronik Tebligat Sistemi'nden yararlanabilecek. Kendisine elektronik ortamda tebliğ yapılabilecek olanlar, elektronik tebligat adresi alarak elektronik tebligat sistemini kullanabilecekler. Elektronik imzalı tebligat, muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak.

5326 sayılı Kabahatlar Kanunu'nun 20. maddesi kapsamında zaman aşımı süresi dolan veya dolmasına on günden az süre kalan belgeler için elektronik tebligat sistemi kullanılmayacak. Elektronik tebligat adresinin edinilmesi, elektronik tebligatın gönderilmesi ve muhatabına iletilmesi, elektronik tebligat sisteminden çıkış, muhatabın sorumluluğu ve uygulamaya ilişkin diğer işlemler başkanlık tarafından belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yürütülecek.


Bu Haber 11.03.2019 - 11:08:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.