TUREB ve Diyanet, turiste İslamı anlatmak için protokol imzalayacak

TUREB ve Diyanet, turiste İslamı anlatmak için protokol imzalayacak

Diyanet’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen bütçe teklifinde, 2019’da hayata geçirilecek faaliyetler tanıtıldı. DİB'in 2019'da yapacağı faaliyetler arasında, Türkiye'ye gelen turistlere İslam dinin anlatılması da var.


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2019'da yapacağı faaliyetler belli oldu. Diyanet’in TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen bütçe teklifinde kurumun borsa çalıştayı; ateizm, deizm, agnostisizm konularında gençlere yönelik iki yayın çıkarma ve İzmir, Kocaeli, Konya, Malatya ve Trabzon gibi kentlerde çocuklara yönelik 'imamla okuma saati' gibi etkinliklerin yanında, turistlere İslam dininin anlatılması da var.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, turistlere İslam dini ile ilgili doğru bilgilendirme yapılmasına katkı sağlamak amacıyla Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ile turist rehberlerinin eğitimi konusunda işbirliği protokolü imzalanacak. Rehberlik faaliyetlerinde İslam dini ile ilgili konularda doğru bilgilendirme yapılmasına katkı sağlamak amacıyla TUREB ve ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde turist rehberlerine yönelik İstanbul’da geniş katılımlı bir konferans düzenlenecek. Tarihi ve turistik camilerdeki ziyaretçilere yönelik yabancı dillerde İslam dinini, İslam kültür ve medeniyetini, Kuranıkerim’i, Hz. Muhammed’i tanıtıcı broşürler hazırlanacak.



Bu Haber 03.11.2018 - 18:42:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • AliVeli4950 05.11.2018 - 06:20

    Turizmi ayaga kaldiracak, beklenen mukkemmel proje :))) Biz harikayiz gercekten!

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.