TL değer kaybetti, İngilizlerin Türkiye talebi iki kat arttı

TL değer kaybetti, İngilizlerin Türkiye talebi iki kat arttı

Türk Lirasının, sterlin karşısında değer kaybetmesi nedeniyle, İngiliz tatilcilerin Türkiye talebinin pandemi öncesine göre iki kattan fazla arttığı belirtiliyor.


Seyahat şirketi On The Beach verilerine göre, İngiliz vatandaşların yaz tatilleri için Türkiye ve Mısır’a olan talepleri Covid-19 öncesindeki 2019’a göre iki kattan fazla arttı.

Şirket talepteki artışları ise Türk Lirası ve Mısır Lirası’nın söz konusu dönemde Sterlin karşısında değer kaybetmesine bağladı.

Türk Lirası 2019’dan bu yana Sterlin karşısında 4 kattan fazla değer kaybederek 6,72 liradan 34,37 liraya çıkarken, Mısır Lirası’nın sterlin karşısındaki kaybı ise yaklaşık iki kat oldu.

Bloomberg’de yer alan habere göre; On The Beach uçuş kapasitesindeki keskin artışın Türkiye’ye tatil talebindeki artışı da tetiklediğini söyledi.

2019’a kıyasla Türkiye gelen yolcu sayısı 1,2 milyon artarken 2025’e kadar 1,6 milyonluk artışın yaşanması ve toplam 5 milyona yolcu saysına ulaşılması bekleniyor.

Heathrow Havalimanı cuma günü yaptığı duyuruda, 73 binden fazla kişinin Türkiye’ye uçmasıyla temmuzda Türkiye’ye yapılan uçuşların şimdiye kadarki en yoğun ay olduğunu kaydetti.

Havayolu Jet2 ise geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye uçuş programının 2018’e oranla üç katından daha fazla olduğunu açıkladı.

On The Beach müşterileri arasında en popüler Türk lokasyonu Antalya olurken Kızıldeniz kıyısındaki Hurgada ise Mısır rezervasyonlarında başı çekiyor.

Türkiye, şirketin yaz tatili için genel olarak en çok rezerve edilen üçüncü destinasyonu oldu.

İlk sırada Kanarya Adaları yer alırken, ikinci sırada ise İspanya yer aldı.

On the Beach’in baş müşteri sorumlusu Zoe Harris, Türkiye ve Mısır’ın dikkat çeken iki destinasyon olduğunu söyledi.

Harris, Türkiye ve Mısır’a yönelik yaptığı açıklamada “Sıralarını düğümler halinde yükseltiyorlar. Bu iki destinasyonun yükselmeye devam etmesini ve gelecek yıl Kanarya Adaları’ın zirvesi için mücadele etmesini bekliyoruz” dedi.



Bu Haber 14.08.2023 - 11:06:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • RÜÇHAN DAĞÇINAR 14.08.2023 - 10:23

    BİZ BU İNGİLİZLERİ NEDEN GÖREMİYORUZ , OVER CONTRACT 'MIDIR SEBEP

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.