THY ile Cezayir Hava Yolları arasında kod paylaşım anlaşması

THY ile Cezayir Hava Yolları arasında kod paylaşım anlaşması
Türk Hava Yolları ve Cezayir’in bayrak taşıyıcı hava yolu Air Algérie (AH), Cezayir ve Türkiye arasındaki güzergâhlarda iki hava yolunun müşterilerine daha fazla seyahat imkânı sağlayacak bir kod paylaşım anlaşmasına imza attılar. Anlaşma 15 Mayıs 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.


İmza töreni Cezayir’de gerçekleşti. Söz konusu anlaşma, Cezayir Hava Yolları Genel Müdürü Genel Mohamed Abdou Bouderbala ve THY Genel Müdürü Temel Kotil tarafından imzalandı.

Yeni imzalanan kod paylaşımı anlaşması, iki hava yolu şirketi arasındaki ticari işbirliğini genişletmeyi hedefliyor. Aynı zamanda, her iki hava yolunun yolcularına Cezayir ve Türkiye arasında daha fazla seyahat seçenekleri sunacak.

Anlaşma şartlarına göre, Air Algérie ve Türk Hava Yolları birbirlerinin İstanbul – Cezayir ve İstanbul - Konstantin arasındaki uçuşlarına kod koyabilecekler. Ek olarak, Air Algérie; Türk Hava Yollarının İstanbul – Oran ve İstanbul – Tlemsan ile İstanbul – Batna arasında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacak. Türk Hava Yolları ise Air Algérie’nin Cezayir - Sabiha Gökçen, Oran - Sabiha Gökçen, ile Annaba – İstanbul, hatlarında gerçekleştirdiği seferlere kendi kodunu koyacak. Anlaşmaya göre, önümüzdeki süreçte iki ülke ötesindeki noktalar için de kod konulabilecek.

Mohamed Abdou Bouderbala Türk Hava Yolları gibi hızla büyüyen ve yaygın uçuş ağına sahip bir hava yolu ile kurulan ticari ortaklıktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bouderbala, Air Algérie’nin ilk codeshare anlaşmasını akdetmekten memnun olduklarını ve bu başarının kendileri için önemli bir tecrübe olduğunu vurguladı. Bouderbala ayrıca, bu anlaşmanın iki hava yolu için de verimli olacağından ve çok yakında genişletileceğinden emin olduğunu ifade etti.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise, ''Her iki hava yolunun uçuş ağları kapsamında yolcuların seyahat imkânlarını maksimize edecek bir Kod Paylaşımı Anlaşması anlaşması imzalayarak ortaklığımızı geliştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk Hava Yolları olarak, İstanbul’dan Cezayir’in beş farklı şehrine tarifeli sefer düzenlemekteyiz ve iki kardeş toplum arasında önemli köprüler kurabilmek için karşılıklı iş birliği ile yapılan bu hizmetlerle elimizden gelenin en iyisini yapmaktayız. Türk Hava Yolları olarak, Air Algérie’nin ilk Codeshare partneri olmaktan onur duyuyoruz ve bu ortaklığın iki ülke arasında hızla gelişen ilişkiler bakımından, her iki hava yoluna da büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz.'' açıklamasında bulundu.


Bu Haber 21.04.2016 - 06:41:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.