Thomas Cook, pazardaki zorluğu nasıl aşmayı planlıyor?

Thomas Cook, pazardaki zorluğu nasıl aşmayı planlıyor?

Mali zorluk yaşayan Thomas Cook, pazardaki zorlukları maliyetileri sıkı bir şekilde denetleyerek aşmayı planlıyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Riskli kapasite azaltıldı, rezervasyonlar yüzde 9 düştü

Şirkette yüzde 18’le en büyük hisseye sahip olan Fosun ile bir ‘kurtarma paketi’ üzerinde anlaşmaya varan Thomas Cook’un, riskli uçak kapasitesini düşürmesi nedeniyle toplam rezervasyonlarında yüzde 9 düşüş yaşandığı kaydedildi. Şirket ise, riskli kapasitenin düşürülmesiyle fiyatlarda yüzde 2 artış sağlandığını ve bunun da şirketin yapmak istediği şeyle uyumlu olduğunu açıkladı.

2019 yaz kapasitesinin yüzde 75’ini sattı

Thomas Cook 2019 yaz kapasitesinin yüzde 75’ini sattığını ve bu oranın geçen yılkinin bir miktar üzerinde olduğunu açıkladı.

Aslında yüzde 11 artış var’’

Geçen yaz Avrupa genelindeki yüksek sıcaklar nedeniyle büyük düşüşler yaşanan rezervasyonlar nedeniyle bu yılki satışların daha yüksek göründüğünü açıklayan Thomas Cook, yüksek indirimler ve rekabet nedeniyle marjların düşük olduğuna dikkat çekti. Hava yolu rezervasyonlarının yüzde 3 düştüğünü, fiyatların yüzde 2 arttığını belirten şirket, düşürülen kapasite hesaba katılmadığında, rezervasyonların geçen yılın yüzde 11 üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Sıkı maliyete, otellere ve teknolojiye odaklanacak

Pazardaki zorluklara karşı sıkı maliyet politikasına odaklanarak mücadele edeceğini açıklayan Thomas Cook, aynı zamanda yüksek kar marjlı otellere ve teknolojiye ağırlık vermeye devam edeceğini ifade etti.



Bu Haber 13.07.2019 - 13:02:36 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.