TAF'tan meze kategorisinde dünya rekoru

TAF'tan meze kategorisinde dünya rekoru
Tüm Aşçılar Federasyonu’na bağlı 90 Milli Takım Şefi'nin hazırladığı 1515 çeşit meze ile Türkiye Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı.


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Projesi Hizmet Sponsoru olan Yeni Rakı, İstanbul’un Kültür Başkenti olması şerefine adına yaraşır bir festival düzenledi. “Bi' Büyük Fest” 3 Temmuz Cumartesi günü Türkcell Kuruçeşme Arena'da gerçekleşti.

Festivalde Tüm Aşçılar Federasyonu Milli Takım Şefleri dünyanın en çok çeşitli ve  en uzun açık büfesiyle yeni bir rekora imza attı. Rekor denemesi, Yeni Rakı şişesi şeklinde tasarlanan 35 metre uzunluğunda  dev bir masada sergilendi.



Tüm Aşçılar Federasyonu’na bağlı 90 Şefin büyük emeklerinden sonra hazırladığı 1515 çeşit meze Guinness Dünya Rekorları hakemleri  Ms. Kelly Garrett ve Şeyda Subaşı  - Gemici tarafından denetlenerek Rekorlar Kitabı'na girdi. Hazırlık aşamasında, Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından davet edilen Dünya Aşçılar Birliği (WACS) Başkanı Gissur Gudmundsson da hazır bulundu. Gudmundsson, Tüm Aşçılar Federasyonu milli takım aşçılarının bu rekor denemesinden dolayı çok heyecan duyduğunu , büyük emek sarf edilip yaratılan, bu heyecana tanıklık etmekten dolayı  çok mutlu olduğunu belirterek “Hayatımda en mutlu olduğum bir gece yaşadım.Unutmam imkansız.İstanbul’a tekrar geleceğim.Böyle bir güzel şehir Dünyanın hiçbir yerinde mevcut değil “diyerek Federasyon Başkanımızı  ve emeği geçen tüm aşçılarımızı kutlayarak tebrik etti.



Rekor denemesinin ardından, kalabalık bir izleyici kitlesi önünde gerçekleştirilen özel törende Guinness yetkilerinin verilen sertifika, aşçılar adına Tüm Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Manav’a verildi. Ardından Ms. Kelly Garrett Türkiye Aşçılar Milli Takımı Şeflerini sahneye davet ederek tümünü kutladı. Konuklara boğaz manzarası  ve müzik eşliğinde rakı ve meze ikramı yapıldı.



Gecede, ilk olarak genç popçu Emre Aydın sahne alırken ardından Türk Sanat Müziği’nin güçlü sesi Emel Sayın’ nın mest edici şarkılarından sonra,  dillere destan olan Grup Yeni Türkü sahne aldı. İzleyicilerin şarkılara hep beraber eşlik ettiği gecede Emel Sayın, Emre Aydın ve Grup Yeni Türkü’nün hep birlikte seslendirdikleri gece çoşkulu bir şekilde sona erdi.


Bu Haber 06.07.2010 - 15:55:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.