Siyasetin gündemine oturan turist fotoğrafı

Siyasetin gündemine oturan turist fotoğrafı

Tam kapanma döneminde İstanbul'da çekilen bir fotoğraf Türkiye'de siyasetin gündemine oturdu.

BBC Türkçe tarafından ''İstanbul'da kapanma'' başlığıyla yayınlanan haberde kullanılan bir fotoğraf siyasetçilerin tepkisini çekti.

BBC'nin konuyla ilgili haberinde, “İstanbul’da kapanma” başlığıyla bir haber yayınladı. Haberde, "Turizm sezonu yaklaşırken, tam kapanmanın Türkiye genelindeki vaka sayılarını düşürmesi hedefleniyor. Böylece Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısının artacağı ve sektörün geçen yılın kayıplarını kısmen de olsa telafi edeceği ümit ediliyor. Tam kapanmaya rağmen İstanbul’u ziyaret eden turistler, sokağa çıkma yasaklarından muaf tutuluyor. Bunun yanında konaklama tesislerinde çalışan personel de tam kapanma döneminde çalışmaya devam ediyor. İstanbul'dan bir kare" ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, haberde kullanılan fotoğraf karesi ise siyasetçilerin sert tepkisini çekti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Bankası'nın erittiği ileri sürülen 128 milyar doları hatırlatarak, ''3-5 dolara bel bağlayanlar utansın'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, şunları kaydetti: AFP foto muhabiri Bülent Kılıç'ın çektiği ve bugün servis edilen bu fotoğraf karesi; Türkiye'de pandemiyle mücadelenin özetidir: "Sınıf bağışıklığı" ve "turist ayrıcalığı." Bizim basın toplantılarında dakikalarca anlatmaya çalıştığımızın bir karelik özeti...

Gamze Taşçıer, "Pasaportumuzun dünyada düştüğü hali anlatmak için espri yapan iki genci kelepçeleyip gözaltına aldıranlar, acaba şu halden biraz olsun rahatsız oluyor mu? Ekonomiyi batırdılar, son çare 'her şey turistler için' oldu. Kendi ülkemizde ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz!" diye yazdı.



Bu Haber 11.05.2021 - 15:15:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.