Side Resort Hotel de Yeşil Yıldız’lı oldu

Side Resort Hotel de Yeşil Yıldız’lı oldu
Bastıyalı Turizm İşletmeleri’ne ait Side Resort Hotel, yürüttüğü sürdürülebilir turizm çalışmalarını, geçirdiği iki kapsamlı denetimle belgelendirerek Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yerel eko etiketi olan ‘Yeşil Yıldız Sertifikası’ ile uluslar arası kabul görmüş ‘Travelife Altın Sertifika’ sahibi oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca belirlenmiş olan 122 kriterin değerlendirildiği denetimde enerji ve su tasarrufu, geri dönüşüm, atıkların azaltılması konularında başarılı bir performans gösteren tesis, bakanlığın çevreye duyarlı otellerinden birisi olmayı başardı. 

Hem ülkemizde hem de dünyanın dört bir yanındaki turist destinasyonlarında, otellerin çevreye ve topluma olan olumsuz etkilerini minimize etmek amacıyla denetimler yapan İngiltere merkezli Travelife şirketinin değerlendirmesinde de 2014 yılında yenilenen kriterlerin tamamına uyarak yüksek bir performans gösteren tesis Altın Sertifika sahibi oldu.
 
Tesis, hizmet standartlarının yükselmesinde, kalite ve rekabet gücünün artmasında önemli göstergeler olan Yeşil Yıldız ve Travelife belgelerinin alınmasını tüm çalışanların aileleri ile birlikte katıldıkları sezon sonu etkinliği ile de kutladı. Sezon değerlendirmesi niteliğindeki konuşmasında, 1993’ten bu yana süregelen yeşil yıldız uygulamasında ülke genelinde bu başarıyı gösteren ilk 125 otelden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Genel Müdür Şahin Turan, bu çevre bilincini sadece otellerimizde benimsemekle kalmayıp bir yaşam tarzı haline getirmemiz gerektiğini vurguladı. Operasyonlarında doğal kaynakların sürekliliğinin yanı sıra yerel halk ve ekonominin sürdürülebilirliğini de gözettiklerini anlatan Turan, şirketin iş ortaklarından da aynı hassasiyeti bekleyeceklerini ekledi.
 


Bu Haber 11.11.2014 - 12:28:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.